Ordning på torpet

Tisdag och jag är fortfarande trött. Huvudvärk som kommer och går. Inte hjälpte det med helg, inte. Vad är det frågan om?!
 
Vi satte i alla fall in nya kylen i helgen. Lördagen gick åt till att rensa bort en massa receptpapper. Jag sparade bara såna recept jag vet att jag använder och några som jag verkligen minns att jag ville testa. Två pärmar och tre mappar med papper, receptbroschyrer och mattidningar blev EN pärm och EN mapp. Och i pärmen sitter numera ett register och recepten är sorterade! Nästan överkurs, ju. Kötträtter, fiskrätter, vegetariskt, matbröd, mjuka kakor, småkakor, såser och övrigt kan man nu välja på.

 
Sen funderar jag allvarligt på att skaffa den där surfplattan jag skrev om för länge sen. Att man satt och skrev ut recepten förut berodde ju på att det bara var vid datorn man hade tillgång till internet. Nu har vi ju Wi-Fi och omedelbar kontakt med omvärlden överallt i huset, bara man har mobilen med sig. Eller en surfplatta som sagt.
 
På söndagen satte vi in kylen. Det blev bra men den är djupare än den gamla och inte lika hög så det blev lite knasigt med överskåpet men det kanske går att få till snyggare. Det blev i alla fall snyggt inuti. Gott om plats för maten!
 
 
Sen satte vi in spisen. I instruktionsboken stod att man skulle köra ugnen på 250 grader över- och undervärme i 30 minuter innan man börjar använda den. Det kunde lukta lite men det var inget farligt. Så jag slog på ugnen. Då började det spraka och lampan inuti blinkade. Hjälp! Jag slog av och gick ut och hämtade Mannen. Han följde med in och testade han med. Samma resultat. När man slog på plattorna hände inget men det där kändes inte tryggt så vi drog ur spisen igen. Och nog luktade det. Elfel och bränd plast! Det blev reklamation på den fina spisen som vi väntat så länge på.
 
Jag är i alla fall väldigt nöjd med kylskåpet och frysen. Och gamla spisen går att laga mat på så vi klarar oss ju. Men vi får väl se hur länge vi får vänta på spisen nu. Det är ju inte direkt nåt man kan sätta ett frimärke på och returnera med posten.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0