Att marknadsföra en måne.

Ställde du alarmet tidigare för att gå upp och titta på månförmörkelsen imorse? Eller klev du upp för att titta på blodmånen? Jo, det låter ju onekligen coolare än "förmörkelse". Blooodmåne! Och "supermåne" var det också.
 
Undrar hur många som klivit upp tidigare om inte tidningarna använt ord som "super" och "blod"? Månförmörkelser är för det mesta rödaktiga. Som gammal astronomi-nörd har jag sett åtminstone ett par tre stycken i mitt liv och dom var roströda. Det är väl coolt nog att få se en månförmörkelse? Måste den heta "blodmåne" också?
 
Det där med "supermåne" som har förannonserats i media dom senaste åren har jag heller inte begripit. Jag ser då ingen skillnad i storlek. Gör du? 
  
Men det är kul att folk intresserar sig. Media skriver och folk delar på Facebook. Och visst är det nåt väldigt fascinerande med celesta fenomen: solförmörkelsen tidigare i sommar, månförmörkelsen imorse, kometer, stjärnfall, norrsken.
 
Själv orkade jag inte kliva upp tidigare för att se hela förmörkelsen men halva var i alla fall kvar när Herman och jag klev upp. Försökte fånga den på bild men det är svårt. Måste nog läsa på hur man gör för att få bra foton på månen.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0