I want to ride my bicycle

Jag cyklade igår. Måste ju se till att cykeln är funktionabel inför lördagens cykelfest. Invigde därmed också mina cykelbyxor som jag köpte ifjol sommar och aldrig kom mig för att använda då. Dom är halvlånga och det var 5 plusgrader igår kväll när jag kom på att jag skulle ut och cykla. Lite svalt kanske. Jag drog på mig skidkläderna som översta lager. Himla praktiska kläder det där! Lakritskvinnans åretruntutstyrsel.
 
 
Pumpade cykeln och drog iväg neråt Rasan. Vid Boback fick jag syn på skylten där det står "Högforsen 2 km". Jamen jag cyklar väl dit då, tänkte jag, på tiden att jag kollar hur det ser ut. Mannen har sagt att dom byggde ett "utegym" där för nåt år sen, där man kan gå armgång och sånt. Kan ju vara ett alternativ för sommarens träning tänkte jag.
 
Fanns visst en artikel om det: http://www.ltz.se/jamtland/ostersund/lasartext-nytt-utegym-pa-plats
 
Jag hittade då inget gym. Och när jag stod där i Högforsen, i skogen, i skymmningen, kom jag plötsligt ihåg att nån sett en björn där dagen innan. Hmmm.... Fast vi har ju björn hemma också, i skogarna runt skidspåret och jag har aldrig haft några problem med att vistas där. Nåväl, jag tog och cyklade hem istället. Nästan 1,5 mil blev det. Jag var både svettig och kall på samma gång när jag kom hem så det var riktigt skönt att få krypa ner i ett varmt bad. 
 
 
Cykeln funkade skapligt men växlarna är lite tröga. Kedjan måste smörjas också. Kan det påverka växlarna? Jag vet inte, jag kan inte sånt där. Men jag kan väl lära mig. Jag ska googla på "serva cykel" tänkte jag, det är på tiden att den får lite kärlek och omsorg. Nån ny cykel har jag inte råd med och riktigt så mycket cyklar jag inte att jag behöver en ny cykel tycker jag. Fast det kanske är ett bakvänt resonemang? Om man har bra grejer så är det ju roligare. 
 
Nå, vi får se hur mycket cykling det blir i sommar. Vi börjar lite försiktigt med lördagens cykelfest. Ska se till att ladda telefonen innan och köra Runkeeper så man ser hur långt det blir!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0