Vintersallad, bönsallad och marinerade champinjoner

Fick ett husmorsryck. Tänkte "om jag gör som en salladsbuffé hemma är det lättare att äta mycket grönsaker". Och så slipper man tänka i ett par tre dagar. Sagt och gjort. 
 
Vintersallad
 
Ca 400 g strimlad vitkål
en stor morot
ett äpple
1,5 dl russin
 
Dressing. (bästa pizzasalladsdressingen!)
1,5 msk olja
2 msk ättika
2 tsk socker
2 krm salt
pepparmix, vitlökspeppar, italiensk salladskrydda, torkad vitlök, chiliflakes etc etc. Kryddor du gillar!
 
Lägg den strimlade vitkålen i ett durkslag. Koka upp vatten och slå det över vitkålen (håll till i diskhon) och låt rinna av tills det inte luktar så starkt längre. Riv moroten och äpplet. Blanda i en skål ihop dressingen. Lägg i vitkål, morot, äpple och russin och blanda om. Låt svalna innan du serverar, vitkålen är förmodligen varm fortfarande. Ställ resten i kylen och ät nästa dag (och nästa om det räcker).
 
Bönsallad
 
En förpackning stora vita bönor
En liten röd lök
En skvätt pressad citron
En skvätt olja
Salt, vitlökspeppar, pepparmix, chiliflakes, smoked paprika......ja du fattar.
 
Häll av bönorna i en sil. Skiva löken. Blanda ihop och smaka av. 
 
Marinerade champinjoner
 
En burk champinjoner
En liten vitlöksklyfta
En svätt olja
En skvätt pressad citron
Salt, pepparmix, timjan, oregano, rosmarin, ja örtkryddor helt enkelt. 
 
Häll av champinjonerna i en sil. Hacka vitlöksklyftan. Blanda ihop allt i en burk. Ställ i kylen i några timmar. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Thea

Låter perfekt! Ska jag testa!

Svar: Vintersalladen blev verkligen kanongod!
Kvasthilda

2014-01-21 @ 15:57:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0