Tråkigt

Jag har gjort det igen. Jag har fått till en deg som inte är som den ska. Och ändå följde jag ett recept denna gång! Och vägde ingredienserna! Men jag måste ha mätt fel nånstans. Degen blev kompakt och konstig. Måste ha haft i för mycket mjöl helt enkelt. Jag fick försöka tillsätta mer vatten medans degblandaren arbetade, nåt som inte är helt lätt. Nu ligger den och jäser i sin burk i alla fall och där ska den ligga ett bra tag. Gjorde en poolish igår som fick stå i kylen över natten och den hade puttrat på bra där i kylan, många fina bubblor och luktade gott gjorde den också. Hoppas den långa jästiden gör att brödet inte blir helt misslyckat. Jag som haft sånt bakflyt i vinter. Men jag antar att det här är en vink - baka inte när du är sjuk.
 
 
Ska till vårdcentralen klockan 14. Vet inte om jag får komma till nån läkare men CRP ska dom ta i alla fall. Har fortfarande ont i skallen och är så jävulusisk trött. Tungandad och får hjärtklappning så fort jag rör mig tycker jag. Och slemhosta så klart. Men alla verkar dra på den där långdragna hostan så det lär väl inte vara nåt, "bara" virus, bara att vänta. Fast vi låter väl dom avgöra det. 
 
Vad mer ska jag hitta på idag då?
 
Ja jag har sökt ett par jobb. Inget som jag egentligen tror att jag får, jag har inte rätt kvalifikationer men man vet aldrig. Det får dom bedöma. Det är visst en sån dag idag - låt andra lösa problemen!
 
Sen tänker jag kolla efter tårt-idéer - DÄR tänker jag inte låta andra lösa problemet. Fast i fjol gjorde Mannen det, löste tårtproblemet alltså. Men jag gillar ju att baka. Han kan få hitta på nåt annat åt mig istället.
 
 
Jag tänker gå ut en sväng. Solen skiner fast just nu genom en tunn dimma. Var kom den ifrån? Å andra sidan ska jag ut sen när jag ska ner på Hammarn. Dagarna är längre nu, inte samma panik att komma ut i solen. 
 
Jag tänker ligga på soffan emellanåt. Kroppen vill det. Själen och hjärnan tycker däremot det är skittråkigt att vara sjuk och orkeslös. Dom vill ut och åka skidor, baka kakor, sy änglar, rita häxor. Dega i köket, inte på soffan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0