10 kg. T-I-O K-I-L-O

Imorse vägde jag mig. Jag har nog skrivit förut att rätta invägningsdagen är på söndagar men det skadar inte med lite koll under veckan ibland. Och nu ska ni få höra:
 
Jag har från och med årskiftet och tills nu gått ner precis 10 kg. T-I-O K-I-L-O. 
 
Lika mycket som tio liter mjölk väger. Bär iväg på det, ni, utan att beklaga er.
 
 
Här är mitt logginlägg från nyårsafton: http://aliaskvasthilda.blogg.se/2012/december/gott-slut-och-god-borjan.html
 
Och jag har gjort precis som jag skrev, bortsett från att jag i början på februari bytte pointsräknande mot kaloriräknande. Vilket ju är i princip samma sak. Men jag hittade den här sidan: http://www.shapeupclub.com/
Appen och grundmedlemsskapet är gratis. Jag betalade dock för guldmedlemsskap i 6 månader vilket inte var dyrt alls om man jämför med andra viktklubbar. Jag tänkte att ska jag göra det här ska det vara på riktigt. Man har då lite fler funktioner i appen, funktioner som underlättar när man ska bokföra sitt matintag. Men gratisversionen är också bra. Det finns en databas att söka livsmedel i, man kan till och med scanna in streckkoder på varor!
 
Det är praktiskt. Telefonen har man ju med sig överrallt. Bara att knappa in så fort man ätit. Och det funkar! Jag är ett levande bevis, inte sant? Och då har jag bland annat ätit:
 
Godis
Bröd
Potatis
Pizza
Tårta
Kakor
Frukt
Glass
 
Så klart inte enbart detta, jag bara räknar upp just dom här sakerna för att det är sånt folk brukar undvika när dom vill gå ner i vikt. Och det kanske hade gått fortare om jag hade undvikit att äta sånt men det hade blivit svårare att hålla fast vid dieten, det tror jag. Och lite tråkigare. Tårta är gott.
 
Ifjol på semestern så sa jag till Mannen: 15 kg till nästa semester. Fem kilo kvar alltså. Frågan är bara: hur räkna semester när man inte jobbar? Ifjol var jag tillbaka på jobbet den 30 juli enligt bloggen (hur skulle jag hålla reda på mitt liv utan bloggen?) men ibland har jag tidig, ibland sen semester. Ok, jag ska vara schysst mot mig själv: när sommaren är slut enligt almanackan och september börjar, då ska jag ha gått ner dom där fem kilona. Minst. 
 
Ett stort grattis till mig för att ha blivit både lättare och piggare! Bra gjort! Ja men tack, tack ska jag ha!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0