Påskdagen

Idag känner jag av musklerna i ryggen och axlarna samt lite i biceps. Nej jag tränade inte igår, inte på det viset, utan jag åkte bakpå skotern i tio mil. Ja inte i sträck så klart. Men totalt.
 
Vi åkte åt Krokvåg och Ammer till, ända upp till Höksbergstjärn där M och K och barnen var med en annan familj. Åkte fel gjorde vi också. Skylten som pekade mot tjärnen hade ramlat ner och pekade åt helt fel håll men det ordnade sig med det också, ett telefonsamtal och vi förstod att vi hade åkt åt fel håll. 
 
Där i solen på tjärnen stekte Mannen kolbullar som räckte både åt oss och åt andra som ville ha. Dom andra hade också mat och fika med sig, bland annat hade dom lagat till fisk i foliepaket. Jag fick en bit kladdkaka, sån där med kokotosca på som är så god. Kaffe till så klart. Allt man äter smakar godare när man sitter ute på en tjärn i solen. 
 
Vi hade tänkt ta vägen över Överammer hem och kika in till B för en kopp kaffe. Sagt och gjort, iväg bar det. När vi kom dit hade han gjort våffelsmet och vispat grädde! Oj, vad gott. Men hur ska jag orka? Jodå, jag orkade lite våfflor också. Med hjortronsylt och grädde. Mmmm. En whisky fick jag också. Våfflor och whisky, lite annorlunda kombination. Jag skulle få en irish coffee men farinsockret var slut. Gjorde inget. Det var gott ändå.
 
Ja sen for vi hem då. Via Granåsen och Ammer och Krokvåg. Underbar utsikt i Gevåg. Solen hade försvunnit ner i några moln och himlen var rödorange. Jag hade så klart inte rätta kameran med mig men dit upp borde jag kunna promenera nån dag, bara för utsiktens skull. Ta med systemkameran och lite fika. Nån som ska med?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0