Kladdkaka black & white

Ok, kanske vi fått nog med sötsaker i jul. Men du kanske vill ha en god efterrätt till nyår? Eller du kanske bara gillar kladdkaka i största allmänhet och inte kan få nog med recept? Här kommer ett till.
 
Kladdkaka black & white
 
Mörk smet:
100 gram smör
100 gram mörk choklad
2 ägg
1 dl strösocker
1,25 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker 
0,5 krm salt
 
Ljus smet:
100 gram smör
100 gram vit choklad
1,25 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl strösocker
0,5 krm salt
 
Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform, ca 23 cm. Slå på ugnen på 200 grader.
 
Smält i varsin kastrull smöret till den mörka och ljusa smeten. Dra från plattan och bryt ner den mörka chokladen i den ena och den vita chokladen i den andra kastrullen och låt den smälta i smöret. Rör slätt. Tillsätt resten av ingredienserna direkt i vardera kastrullen och blanda noga.
 
Häll i den mörka smeten först i formen, bred ut mot kanterna. Häll den ljusa smeten ovanpå den mörka och jämna till. Grädda i 200 grader i 15 minuter. Kakan är ganska wobblig och dallrig när man tar ut den men så ska det vara! Låt den svalna och ställ den gärna kallt en stund innan du severar den, förslagsvis med dajmgrädde (vispad grädde blandad med krossad dajm).
 
Varning utfärdas: Ta en smal bit. Du kan alltid ta en till sen - om du orkar.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0