Det lackar mot jul

Planerar för morgondagen. Skulle grava strömming över natten tänkte jag men tji fick jag för ättikan var nästan slut. Jag slängde in strömmingspaketen i kylen. Tror nog dom håller sig till i morgon, jag tog fram dom ikväll så dom har inte hunnit ligga framme så länge. Jag måste alltså ner och handla ättika imorgon. Men jag ska ha annat också så det gör inget. Glögg till revbensspällen till exempel. Och ingefära och vitlök och soja. Och purjolök till sillen och så potatis så klart. Sen tror jag inte jag behöver handla nån mer mat.
 
Lördagsgodis tycker Haqvin jag ska handla. Som om vi inte fått nog med godsaker den här veckan. Ja just det, lite karameller att fylla julgransskålen med, det ska jag också köpa. Men vi har redan avverkat en Alladinask och idag fick vi två till. Kan man vräka ner dom i godisskålen kanske? Men dom har inget papper så det blir inte lika snyggt som Twist eller Coops praliner med glansigt papper på. Ja vi får se, jag kanske kan stoppa nåt annat än godis i julgranen?
 
 
Förutom handling av ovannämda matvaror så ska jag även ha tid att tillreda dessa. Revbensspjällen sköter sig själva bara jag fått ihop allt i en kastrull. Strömmingen ska gravas "över natten". Vad är det, 8-10 timmar? Om jag slänger ner dom i spat på en gång jag kommer från affären så borde dom vara färdigbadade till kvällen väl? Sen ska dom ner i en mumsig sås av gräddfil, majonnäs, vitlök, senap, dragon och persilja. Ojojoj, vad mumsigt! Sillen går också ganska fort. Röra ihop lagen, skära rödlök och purjolök och krossa lite kryddpepparkorn. 
 
Herman ska firas imorgon också. Igen ja. Det var bara farmor som hade tid att komma ikväll. Gjorde inte så mycket, vi var rätt trötta. Kladdkakan blev jättegod! Men mäktig. Känns som kladdkakans vecka det här. Den tvåfärgade kakan serverades med dajmgrädde precis som vi tänkt. Ja, ni kan få recept, kommer i separat inlägg (imorgon kanske, om jag hinner).
 
 
Jag har lovat att klippa farmor innan julafton. Jag får väl klämma in det också imorgon. På söndag ska vi samlas i Fors kyrka redan halv två så den eftermiddagen går åt till enbart sång och musik. Julstämming de luxe! Javisst ja, måste leta fram lämpliga kläder till konserterna. Svart, vitt och rött är färgerna som brukligt är på julkonserten. Jag får göra det imorgon. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0