Klänningsjakten fortsätter

Jag tror jag vill ha en omlottsklänning. Figursmickrande och bekvämt. Men modellerna i mina tidningar är så - tråkiga! Raka ärmar, korta eller långa. Släta stycken. Inget lull-lull.

Jag vill ha lite vavavoom! En modell som breddar över axlarna och snörper åt i midjan (ja det gör alla omlottsklänningar, jag vet. Men ändå.) och så voom ut över höfte och lår.

Nåt sånt här kanske?


Mitt "sy klänning"-dilemma kan förstås också  bero på att dom tyger jag har är minst 10 år gamla. Jag använder helt enkelt inte samma färger längre. En del har jag köpt själv och en del har jag fått av mamma. Dom flesta minns jag inte ens vad dom skulle bli från början.........

Jag kanske måste köpa ett nytt tyg och ett mönster jag verkligen vill ha för att komma ur den här sy-krampen.

Här har vi en till snygging. Fast omlotten är fejkad. Men snyggt.



Och här ett mönster. Från 60-talet.....surprise! Fast det var väldigt vad plattbystade dom var. Och smalbenta..Nå det är en modeteckning. Man kan tydligen inte begära att dom håller sig till verkligheten. Jag hänvisar härmed till mitt tidigare inlägg angående "figursydd".

Klart slut.




Kommentarer
Postat av: ewa

Jisses de där spirorna går ju av om de skulle röra på sig...men så där ser ju tyvärr modellerna ut nu också. Fin bild på den lila klänningsdamen i nästa inlägg!

2011-08-08 @ 20:34:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0