Välkommen måndag. Eller nåt....

Det är måndag morgon och man undrar varför man har granbarr inuti strumporna. Det skulle kunna vara från igår när vi bastade hos Lillens och jag hade glömt foppatofflorna hemma och fick gå strumplös i kängorna från altandörr till bastu och tillbaka (finns ingen dusch vid bastun än). Barren kan ha ramlat ner i kängorna när dom stod utanför bastun. Fast hur kom barren in i strumporna? Hade jag dom avigt när jag satte på mig kängorna och gick hem?
Skickade en förkyld Herman till skolan idag. Det kändes inte kul men vad gör man, det är inte kul att missa lektioner heller när man går på gymnasiet. Han är dålig på att jobba ikapp själv hemma, det blir liksom inte samma input som på skolan. Å andra sidan kan man fundera på hur mycket han tar in av lektionerna när han är krasslig. Imorgon ska vi i alla fall in till lasarettet och utreda hans återkommande huvudvärk. Äntligen! Hoppas dom hittar nåt som går att åtgärda. Och hoppas dom INTE hittar nåt allvarligt (det borde dom ha gjort för längesen i så fall, va?). Idag hade han också huvudvärk men det var nog mer av förkylningstypen. Nåväl, det går bussar åt det här hållet också, han får väl åka hem tidigare om han inte orkar idag. Min lillgris....
 
Idag MÅSTE jag städa toaletten och badrummet. Jag törs inte berätta hur det ser ut där. Jag har förberett och tagit upp spray och toarent och fönsterputs och soppåsar och en disksvamp. Fast disksvampen fick mig att börja tänka på att måla tavlor (eftersom jag målar med disksvamp ibland) och så blev jag sugen på det istället. Ibland är min hjärna bra lättdistraherad. Men jag får inte gå ut i ateljén förrän badrum och toalett är rena! Så är det bara. På med musik och kör igång bara! Fast först ska jag söka jobb.
 
Igår satt jag i ateljén och lyssnade på en spellista på Spotify som heter "Latin dance" och sydde klart senaste ängeln. Spellistan innehåller typ sån musik vi dansar till på latin fusion-passen. Ja några av låtarna vi dansar till är med där. Jag gillar svänget. Vet dock inte om det påverkade resultatet av sömmandet. Så här blev hon i alla fall:
 
 
Lila och svart, silver och glitter. Ja hon har till och med paljetter i håret! Det är ett effektgarn i vitt, grått och svart med "inspunna" paljetter (hur f*n det nu går till?). Trodde det skulle vara svårt att få till frisyren men det löste sig under arbetets gång. Det gör ofta det har jag märkt..... Ska sätta mig en stund idag också. Börjar bli dags att tänka på julen och det röda sammetstygen jag köpte. Fast det är som vanligt svårt att styra in inspirationen på rätt spår, bara så där. Det är som att det låser sig när jag tänker "julänglar". Julänglar = vita särkar, guld och gullegull. Äsch, det får blir som det kan! Det blir nog MINA änglar ändå i slutändan.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0