Vaerehär?!

 
Jag som skulle sova bort förkylningen vaknade kl 6:40. Tjurlåg till halv åtta, sen klev jag upp och åt frukost. Två frökusar med bregott och ost och en kopp kaffe. Ingen hälsokost, nej. Men det är den tiden på året, jag orkar inte. Förresten har det varit den tiden på året i flera månader nu.... Men idag är det vintersolståndet. Nu går vi mot ljusare tider. Snöar gör det också, nu igen. Det blir nog skidåkning denna vinter ändå.
 
I fredags blev det mer flisning än jag hade räknat med. Jag hann alltså varken sy eller baka men äta lunch med Mannen och handla julklappar hann jag. Present till Herman hittade jag däremot inte så det köpte vi i Sollefteå i lördags istället. Det var ju faktikt Birsta jag vägrade denna jul, jag sa inget om Sollefteå, inte sant? Fast det var full fart där också. Svårt att hitta parkering och en massa folk överrallt. Dock var det trevligare än Birsta tycker jag. 
 
 
Min förkylning lever och frodas. Jag var skaplig i fredags, i lördags gick det väl an men igår var det jättejobbigt. Fick gå och lägga mig på soffan fast Hermans gäster var kvar. Hämtade krafter inför middagen. Herman hade beställt kroppkakor. Jag ångrade mig nästan att jag lovat det men det gick faktiskt ovanligt snabbt och smidigt att laga det. Tårtan hade jag bakat redan i lördags kväll. Kladdkaka black & white med vispad grädde till. Jag tror den blev god, jag kände inte så mycket smak tyvärr.
 
 
Idag ska jag ta hand om disken som blev kvar från igår, jag ska sy färdigt mitt "julprojekt", jag ska baka vörtbröd och så ska grabbarna få sätta upp julgranen. Nej, det är inte jobbigt att baka matbröd, hur många gånger ska jag behöva säga det? Degblandaren knådar degen, jäsningen sköter sig själv och likaså gräddningen. Jag ska bara hälla i rätt ingredienser, så på ugnen på rätt temperatur och hålla rätt på tiden. 
 
Handla julmat ska jag nog också göra så slipper jag köa imorgon. En del är redan inhandlat, som till exempel skinka och leverpastej från Ramsele. Det är i stort sett anjovis, grädde och Graveleijs senap som fattas och så kommer jag säkert på annat gott som vi "måste" ha. Nåt gott hårdbröd kanske, om jag inte orkar baka eget. Just det, skinkan ska griljeras. 
 
Jag ska vila också, så fort jag känner att jag behöver det. Jo, jag lovar. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0