Kläddags, städdags

Jag lovar att skriva om norgesvängen men inte idag. Idag ska jag skriva om kläder och stil. Ett återkommande tema i mitt liv. 
 
Vad är det som gör kläderna till ett sånt problem emellanåt? Och stilen? En orsak är min kropp. Jag går upp och ner i vikt. Nu är jag på väg in i klimakteriet också gissar jag för kroppsformen har förändrats. Det har tillkommit en mage som inte fanns där förra gången jag vägde så här mycket. Hullet har blivit lösare också. Alla kläder sitter inte lika bra längre.
 
 
En annan orsak är väl att jag inte har lika många tillfällen att klä mig snyggt. På jobbet vill jag ha arbetskläder och hemma blir det gärna mjukisbrallor och t-shirt. Fastän jag tycker inte det är snyggt. Men det är skönt. Jag har kommit in i nån känslig period verkar det som, när ingenting får skava eller sitta åt. Mina stretchjeans som jag köpte i fjol sommar använder jag visserligen men så fort jag kommer hem sliter jag av mig dom. Aaah, så skönt att släppa ut kroppen! Och det är ju dumt. Varför ska man gå omkring i kläder man inte trivs i? 
 
Jag har i alla fall städat bland kläderna dom senaste dagarna, både i garderoben i sovrummet och i den förhatliga klädkammaren. Nej, jag tycker inte om klädkammaren. Den är trång och mörk och jag vet knappt vad jag har där. Och det som inte syns, det finns inte. Jag upptäckte att jag har väldigt många kavajer. Jag som sällan använder kavaj. Bruna och svarta är dom. Varför? Brun och svart är inte speciellt roliga färger. Men det är som mitt tyglager, det är också mycket brunt. Brunt och olivgrönt. Ja, jag har en grön kavaj faktiskt, en i smalrandig manchester, men sist jag använde den var när jag var påskhare på jobbet....
 
 
När jag städade garderoben i sovrummet konstaterade jag att jag saknar en långkjol. Det skulle vara snyggt och trevligt att ha nu på sommaren. Idag när jag istället gick igenom kläderna från klädkammaren upptäckte jag att jag visst har en långkjol. Den här gamla omlottskjolen i linne. Den är ju jättefin! Och skön är den. Varför använder jag inte den? Jo, därför att den hänger i klädkammaren och jag inte ser den och därför så finns den inte.....
 
 
Hittade även den här blommiga klänningen. Väldigt söt och romantisk och lite väl kort för mig. Men om nånting är för sött kan man väl balansera upp det med nåt tufft? Ett par svarta, glansiga leggings och ett par högklackade sandaletter med svarta paljetter på gjorde susen. Fast nån vardagsutstyrsel är det kanske inte. Svarta, höga snörkängorna och en lång kofta till då? Då kan man ha den till hösten. 
 
 
Eller med en kavaj kanske? Höhö.... Nej, jag är nog mer koftmänniska än kavaj. Jag har inte ens hängt in kläderna i klädkammaren än just på grund av kavajerna. Vad ska jag göra med alla? Ska dom bara hänga där? Ja, jag vet inte. Jag vill inte göra mig av med dom ännu. Har några jackor i brunt också. Varför brunt? Ja, jag använde mycket brunt förut antar jag. Men nu vill jag ha färg! Tänk er en gul jacka istället. Eller en korallröd! 
 
Jag vill ha fler långa, slamsiga koftor, såna där som gör att man känner sig som en superhjälte med mantel när man sveper genom rummet. Som faller fint och draperar sig när man står still och är snygg. Har ju den gröna med fransar jag köpte på Hammarn och den svarta i bambufiber jag köpte på Syfestivalen. Dom gillar jag verkligen. Den svarta är så mjuk och skön. Tänk om den funnes i fler färger. Då hade jag köpt. Ännu en favorit är den röda jag köpte till julkonserten. Den är inte lång men röd och fin och med mjukt fall. Dessutom har den en virkad kant och flätade snoddar med små tofsar på. Sånt ger pluspoäng hos mig. 
 
 
Kom på att jag inte är riktigt klar med städningen än. Jag har hyllan med sjalar och halsdukar kvar. Jösses. Där måste det verkligen städas. Och hur gör jag för att se vad jag har där då? Så att jag använder grejerna? Om jag inte ser dom så finns dom inte.....
 
Samtidigt vill jag inte ha dom hängade framme. Jag gillar när det är rent och tomt i rummet. Speciellt i sovrummet där man ska komma till ro, där vill jag inte ha en massa sjalar och kläder framme (det lyckas jag med ändå ska ni veta).
 
Kanske jag ska ha en veckoutmaning? För att få rotation på kläderna och för att få idéer till nya outfits.Låta hjärnan få jobba!
 
Måndag: Välj en sjal ur skåpet istället för att ta den som hänger i hallen.
Tisdag: Välj ett plagg ur klädkammaren istället för ur sovrumsgarderoben.
Onsdag: Välj en nederdel du inte använt på minst en månad. 
Torsdag: Välj en överdel du inte använt på minst en månad.
Fredag: Fredagsfoto! Fixa snyggaste outfiten och posera på. 
Lördag: Visst, var gärna bekväm men var snygg också. 
Söndag: Vilodagen. Klä dig som du känner dig bekväm med. 
 
Typ så? Då kanske det blir lite ruljangs i garderoben. Får väl dokumentera med Instagram och lägga upp på bloggen sen. Kanske man ska göra en hel månadsutmaning och lägga ut? 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0