Resumé över helgen

Jag är förkyld. Igen. Jäkla dynga. Kände mig konstig i halsen och luftrören redan i torsdags när jag åkte ner till Eskilstuna och det kändes ju inte riktigt ok. Att dra med sig eventuella bacillurer ner till mamma och pappa tänkte jag. Men jag for ändå. Resan på fredagen var ju bokad. Syfestivalen var målet.
 
Det gick bra ändå. Kände mig lite matt några gånger när vi gick där på mässan men vi hade fika med oss och kunde ta paus när vi ville. Nu blev det bara två fikapauser eftersom det var kortare tid på mässan än vad det brukar vara. Bussen for inte förrän tjugo över tio från Gästis och så var vi in både i Strängnäs och Mariefred för att hämta folk så klockan hann bli 12 innan vi var framme. Sen var det avfärd redan klockan 16 från mässan. Det var inte bara vi som tyckte det var snålt med tid hörde jag när vi satt på bussen. 
 
 
Nåväl, vi rände runt där på mässan i alla fall och kollade på tyger och mönster och allt möjligt. Jag hade inte planerat i förväg att kolla på nåt speciellt medan mamma och moster som varit där förut hade vissa utställare dom ville gå till. Vi köpte sytråd och nålar och spolar. Vi kollade på jättefina ylletyger. Jag blev kär i en stuvbit ärtgrön vadmal men jag visste inte vad jag skulle ha den till så jag köpte inte. Samma utställare hade tunna brokadtyger för 75 kr metern och där var det när att jag köpt ett par meter i grönt och guld men jag avstod där med. Ångrar mig lite men gjort är gjort. 
 
Men jag köpte ett mönster. Vid en monter hängde en uppsydd klänning som jag hajade till när jag såg. Den var väldigt lik min gröna blommiga sommarklänning, den jag köpte för att ha på två bröllop och sen använde hela den sommaren. Sen har jag använt den mer sporadiskt men jag gillar den verkligen fortfarande. Den här klänningen var inte skuren exakt som den men snittet var lika. Figursydd, utan ärmar och med båtringning. Jag rusade till montern och ser man på, det fanns ett mönster! 
 
 
Det visade sig att det var den första mönstret till vuxna hon sålde. Innan hade hon gjort mönster till barnplagg. Men hon ska komma med en hel kollektion i mars så jag skrev upp mig på en mailinglista för att få information när den kommit. Fina tyger hade hon också i montern men jag nöjde mig med klänningsmönstret.
 
I en annan monter köpte jag en kofta i bambufiber, en svart, löst hängande. Mjuk och skön, ett användbart basplagg. Hade den på mig både på lördag och söndag. Bra betyg. 
 
I bussen hem kände jag åter att jag inte var helt frisk. Tur man hade chaufför. Även för att man slapp köra i eftermiddagstrafiken från Stockholm. Det blev en tidig kväll för mig. 
 
På lördagen träffade jag syrran och vi for till konstmuseet och kollade (med kamerorna i högsta hugg så klart). Sen gick vi ner på stan och fikade semla på Amaranth. Min första för i år! Gott.
 
 
Sen for vi och handlade lite till middagen och sen blev det tacos hemma hos dom. Fastän inga barn var med, kan ni tänka er? Man kan äta tacos ändå.
 
På söndagen for jag hem. Jäklar vad drygt det kändes. Hade huvudvärk och hostade och mådde allmänt kass. Stannade och åt lunch i Tönnebro och det brukar ju kännas bra men nu tyckte jag bara det var surrigt och jobbigt inne där. Skyndade mig att äta upp och hämta kaffe och sen gick jag till bilen och ställde in kaffet. Sen tog jag en kort promenad längs vattnet. Jätteskönt väder, solsken och kanske 7-8 plusgrader. Mycket skönare än surret inne i matsalen. 
 
Kom hem när mörkret fallit och där stod Mannen och lagade ugnsfalu och potatis. Semla hade han köpt också. Inte illa.
 
På måndag morgon sjukskrev jag mig. Jäkla dynga. Jag har ju nyss varit sjuk. Trodde den var mitt virus som Mannen fått när han var sjuk förra veckan men tydligen var det nåt nytt han hade och sen fick jag det. Hoppas verkligen inte jag smittade nån nere i Eskilstuna (eller på mässan). Igår tror jag att jag hade migrän uppå alltsammans också. Hade så ont i huvudet på kvällen och mådde illa så fort jag rörde på mig. Ja, det gick inte ens att stå upp nån längre stund, jag fick skynda mig tillbaka till soffan istället. 
 
Idag känns det aningen bättre men det är långt ifrån bra. Inte lika ont i huvudet, inte fullt lika matt. Men hostan består. Det är väl bara att acceptera att jag är sjuk och ockupera soffhörnet idag med. Suck...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0