Tråkigt

Imorse vaknade jag vid fem av hostan. Fick kliva upp och gå ner och ta en slurk hostmedicin. Sen gick jag och la mig igen. Kände att jag hade huvudvärk också. När ska det ge sig? Jävla virus.
 
Det är tråkigt att vara sjuk. Försöker roa mig själv. Letar inspiration till häxor på Pinterest. Problemet är att när jag sitter i ateljén och syr så ser jag ju inte mina "boards" på Pinterest. Jag skulle behöva skriva ut bilder och sätta upp i ateljén, som inspiration. 
 
Den här gillade jag färgerna på. Ja, själva utstyrseln också. Hm, jag skulle kunna tänka mig att ha den själv, faktiskt... 
 
 
Den här då! Visst är han snygg? Han har ju inte så mycket kläder men kolla på alla detaljer! Och färgglada dreads. Kanske jag skulle sy en manlig filur i alla fall? En trollkarl? 
 
 
Skulle vilja variera stilen på mina filurer lite mer. Nu blir det mest "ängel med armarna lätt utåt och milt uttryck i ansiktet" och "häxa som håller sig i kvasten med ena handen och vinkar med den andra och ser småelak ut".
 
Har även dammsugit the internetz på häxnamn. Det kan vara bra att ha några på lager. Dom tre senaste damerna till exempel, dom har inga namn ännu. Den blonda kanske heter Wera, jag har inte bestämt mig än om det var ett bra förslag. Funderar på om den svarthåriga heter Olga. Och ängeln med rödbrunt hår, vad heter hon?
 
Har googlat bland annat på  "häxnamn", "ovanliga namn", "vackraste namnet" och har hamnat på allt från Familjeliv till Aspergerforum.
 
Här kommer några som jag fastnade för:
 
Snöfrid 
Tua
Lava
Ragna 
Astrea
Berberis 
Celestine 
Ingvild 
Leontina
Jade
Jelena
 
Tjusiga namn, inte sant? Tror att den jag håller på med nu heter Snöfrid. Det är den första sydd efter det nya mönstret. Det var inte så lätt att få till men jag tycker hon blev ok. Lite stora händer kanske och rumpan var svår men den syns ju inte sen. Hon har dock inte fått några kläder ännu men jag fick en vision häromdagen som innehöll en rosa kappa med vita pälsbräm, rosa kängsnören, vitt eller ljusrosa hår och en rosa hatt. Eller ska hon ha rosa öronmuffar kanske? Har jag nåt rosa flufftyg? Lite vita spetsar kan jag nog få dit nånstans också. 
 
Rosa och vitfluffig - häxa eller ängel? Spontant tänker jag ju "ängel" och därför vore det kul att göra tvärtom. Mmm, vi får se.... 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0