Jakten på den försvunna formen

Nej, det här inlägget ska inte handla om min fysiska form eller min kroppsform. Det ska handla om försvunna saker.
 
Igår blev jag tillfrågad om jag kan göra potatisgratäng till helgen. Ja, det kan jag ju. Men var är ugnsformen? Den stora, i aluminium, den som jag brukar göra lasagne i. Den stod inte i hörnskåpet där den ska vara och den fanns inte i nåt annat skåp. Kan den ha blivit kvar hos Lillens? Jag vet att vi hade den där i julas för jag gjorde Jansson i den. Men vart tog den vägen sen? 
 
Skrev till B och frågade om dom fått med sig formen hem. Nej, dom hade den inte. Gick till Lillens och letade, i skåp och i skafferiet och i ugnen. Ingen form. Hur kan en så stor form bara försvinna? Min bästa lasagneform dessutom. 
 
Det kanske är nån slags förbannelse hos Lillens för det har försvunnit fler saker där. En dag i fjol när vi skulle göra i ordning för gäster upptäckte vi att det fattades badlakan. Och inte bara ett utan säkert FEM stycken. Hur kan så många badlakan försvinna bara så där? Man råkar väl inte packa med sig fem badlakan utan att märka det? Handdukar fattas också. Vi for på Ikea och köpte nya så det finns full uppsättning nu men ändå. Vart tog dom vägen?
 
Förra veckan när vi gjorde i ordning för gäster upptäckte vi att det stora röda underlakanet var borta. Men vad är det här!? Det har ju inte bott nån här på flera veckor. Inte går väl nån in här och stjäl ett underlakan?? Jag fick rota fram ett ur skåpet hemma. Tur att vi också använder dubbellakan. Fast om vi tar dom till Lillens blir vi ju utan hemma förstås. Vi måste göra en inköpsresa snart med andra ord. Skaffa fler lakan och kanske fler badlakan med, om det ska fortsätta på det här viset. Jag tror jag köper en märkpenna också.
 
Jag gillar inte när det försvinner saker. Jag känner mig senil. Fast det säkert inte är mitt fel att jag inte hittar sakerna så känns det obehagligt på nåt vis. Och obegripligt. Stjäla underlakan?
 
Jag funderar om badlakanen kan ha råkat följa med några hem efter nån bastukväll. Jag måste nog skicka ut en efterlysning:
 
Hallå, alla ni som har bott eller badat hos Lillens - har ni fått med er badlakan eller handdukar hem? 
 
Fast ibland lämnar folk kvar saker också. Det ligger ett par badbrallor i hallskrubben såg jag. Men om du okände badare vill ha tillbaka dom får du vänta till efter helgen för det kommer gäster idag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0