Lördagsmys

Igår var det lördag och kanonfint väder.
 
Vi tog en sväng på motorcykeln. Åkte till Hällesjö hembygdsgård och åt kams. Första för i år och första gången vi var dit. Fint ställe.
 
 
Sen for vi upp till westernbyn Old Trail Town och drack kaffe och åt en glass till efterrätt. Solen gassade. Man skulle hatt en hatt å hatt. Första gången vi var dit också. Det finns fortfarande många ställen i närheten att upptäcka.
 
 
Sen for vi hem. Mannen och grabbarna gick till Lillens och grejade på med byggnadställning och rensning av hängrännor. Jag plockade ihop all återvinning och for på Hammarn. Stannade vid Lillens på vägen hem för att kolla läget. Blev kvar och rensade skafferi, kyl och frys. Folk lämnar kvar grejer när dom bott där och ju mer grejer det blir kvar desto mer benägna verkar folk vara att lämna kvar sitt också. Jo, jag kan ju förstå att man inte fraktar en halväten glassbytta i bilen 15 mil i strålande sol. Men dom kunde väl säga till att dom lämnat det då?
 
Nå, det blev tomt och snyggt när jag var klar. Lämnade kaffe, te och oboy samt salt och peppar. Sånt kan vara trevligt att hitta när man hyr en stuga för det är lätt att glömma köpa sånt. 
 
Finvädret bara fortsatte. Till middag blev det grillning. Köttfärsspett, aubergine, baconrullade majskolvar. Klyftpotatis till det och bea och Johnny´s baberquesås som jag hittade på Ica och blev nyfiken på, så klart. Jag köpte även en senap med smak av öl. Det fanns många fler roliga sorter också. Ketchup med jalapeño, senap med mango och chipotle, baberquesås med choklad och chili. Jag kanske köper dom med. Baberquesåsen var god i alla fall. Mycket smak!
 
Jo, jag grillade faktiskt en morot också. Penslade den med olja. Det funkade! Det kan vi göra fler gånger. Undrar vilka fler grönsaker man kan grilla? Kål kanske? Blir det grillkål då?
 
 
 
Sent på kvällen badade Mannen och jag bastu och badtunna hos Lillens. Det var ledigt och vi passade på. Knäppte även miljöbilder att ha i annonseringen. Har man inga fotomodeller till hands får man vara det själv. Men jag har ju vanan inne. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0