Vintersporteufori

Äntligen! Jag har åkt på mina nya skidor!
 
Jag jobbade till halv ett idag och det var minus 3,5 så att jag skulle ut i spåret i eftermiddag var givet. Nu var det inte så bra spår som jag trodde för det har tydligen snöat lite i natt. Men det var kul ändå fast det inte gick så fort. Eller "kul" är nog inte rätta ordet. Skönt. Trevligt. Motion plus meditation. Det är alldeles tyst förutom suset från skidorna och gneket från stavarna. Och flåset från mina lungor. 
 
Skidorna funkade bra med tanke på omständigheterna. Det var inte bakhalt alls, snarare kunde det få vara lite mer "framhalt" men jag räknar med att en del av fästvallan nöttes bort av dagens åktur och då kanske problemet är löst. Det ska bli spännade att testa dom i ett ordentligt uppkört spår. Kanske man ska besvära sig med att åka till elljusspåret på Hammarn nån kväll, det är ju fler som åker där än i Pålgård så det är större sannolikhet att spåret är uppkört. Och så slipper man ha pannlampa.
 
Det var plusgrader imorse så jag blev lite orolig att skidföret skulle ta slut redan men sen blev det minus igen. Prognosen lovar heller inga plusgrader förrän möjligen på fredag eftermiddag och det kan ju ändra sig om vi har tur. Det är ljust mycket längre om dagarna också och ljusare ska det bli. Den mörka tiden är över för den här gången.
 
Och i måndags var jag på latin fusion igen! Lakritskvinnan är så glad, så glad! Vi måste ha en dikt på det här, annars vet jag inte vad som händer. Vi tar en gammal som jag skrev en vinter för flera år sen.
 
Oh skidspår!
Du har en enda kurva svår
där jag ibland på näsan står.
Men för det mesta tycker jag det går
som på ett järvägsspår.
Och för musklerna i mina lår
detta snörika år
jag en lysande framtid spår!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0