Djupfryst

Först var det 24 grader kallt. Sen blev det mildare och snöade i flera dagar. Efter det blev det 24 grader kallt igen. Nej, det är inte kul. Man tänker bara på den där jäkla flisen som ska fyllas på. Det ska den ju i och för sig när det är fem minus också men det går inte åt lika mycket då och det blir inte lika utkylt om pannan skulle råka stanna. Det är mindre risk att nåt fryser sönder också.
 
Men än brinner det. Jag har ju två drängar som kan ösa flis. Ja, tre om man räknar Mannen fast han är väl mer husbonn än dräng kanske. Och så rycker jag in jag emellanåt, så gott som axel och händer klarar av.
 
Jag har jobbat tisdag, onsdag och idag. Det är inte så kul när det är för kallt att gå ut. Det blir stimmigt och stojigt inne. Bättre att dom får gå ut och rusa av sig. Skotta snö, åka pulka, pulsa runt i snön nu när det äntligen har kommit så mycket. Men det går ju inte riktigt när det är 24 minusgrader.
 
Jag skulle önska mig lite mildare väder och så att nån har kört upp skidspåret. Men det kanske är svårt när snön är som ejderdun. Det finns liksom ingen botten, förutom isen då, den som blev när det töade och regnade innan jul. Skulle ha vallat mina nya skidor också. 
 
Imorgon ska jag till stan. Jag har bokat tid hos en studievägledare på Mittuniversitetet. Nej jag vet inte vad jag vill bli när jag blir stor men jag tänkte att där har dom kanske några förslag. Det känns motigt att ge sig iväg när det är så kallt. Men jag får se till att bilen inte står still så länge åt gången så den håller värmen. Man blir ingen vidare miljövän i det här klimatet. 
 
Jag ska köpa en ny telefon också. Jag ringde Stjärna fyrkant i Sollefteå och frågade om dom byter display och baksida och vad det kostar. Jodå, dom hade till och med grejer hemma och det skulle gå på 2000 kr att byta fast då gäller inte garantin på mobilen längre. För 2000 spänn får jag ju nästan en ny telefon - med garanti. Då är det ju lika bra att köpa en ny lur. Men vad ska jag ha? Jag gillar ju Xperia så det kanske blir nån av dom modellerna. Men utan glasbaksida, tack. 
 
Nej, nu är det dags att aska ur pannan och jaga ut grabbarna att ösa flis. Elda elda!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0