Att inte veta

Skulle börjat jobba klockan 13 idag så jag hade planerat in en hel massa jag skulle hinna göra på förmiddagen. Man hinner en hel del när man kliver upp tidigt. Tänkte tvätta och vika tvätten som var torr, skära upp julskinkan jag köpte för halva priset (ja, en till...) och hinna ta en promenad för att skaka ut mina stela muskler. Jäklar vad det kändes efter latin fusion-passet igår kväll! Det var väl söndagens skidåkning som börjat ge sig tillkänna förstås. Dammsuga skulle också behövas. Och kolla Platsbanken inte att förglömma.
 
Efter jag hade skjutsat Herman och ätit frukost satte jag igång. Fyllde tvättmaskinen och tog fram julskinkan. Mitt i skinkskivningen hördes en saxofontrudelutt. SMS från S. "Kan du jobba 10 - 16:30 istället?" 
 
Jo, det kan jag ju. Jag kan ju inte svara "Nej jag måste hänga tvätt, dammsuga, promenera och söka jobb först". Men det är det här som är jobbigt. Att aldrig veta i förväg när jag ska jobba. Att alltid vara redo att ändra planerna. Jobbar man heltid vet man i alla fall när man måste jobba. 
 
Jag hann väl inte så mycket mer på förmiddagen. Tvätten fick jag hänga nu ikväll. Hann till och med köra en maskin till. Och imorgon vet jag var och vilka tider jag ska jobba. Om jag inte får ett SMS imorgon där det står nåt annat förstås.
 
En vacker dag kommer jag att åka till fel förskola vid fel tidpunkt. Då får ni leda mig hem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0