Matresan

I helgen blev det en minisemestertripp på motorcykel. Man ska inte avsluta semestern för tvärt, då kan man få svåra abstinensbesvär! 
 
Vi bestämde med K och A tidigare i sommar att vi skulle åka Vildmarksvägen nån helg och i lördags morse körde vi in på deras gård, packade och klara. Inte så mycket packning dock - vi hade bokat hotell. Tänk så bekväm man blivit, va?
 
Första stoppet blev på Dollar Store i Strömsund. Där köpte vi kalsonger, en sjalett, chips och fikabröd. Sen blev det kaffe med dopp utanför innan vi åkte vidare.
 
 
Nästa stopp blev redan i Hoting. Vi hade ingen brådska. Där gick vi på Bilmuséet. Många fina kärror där! Och inte bara bilar, där fanns en hel del motorcyklar också. 
 
 
 
 
 
 
 
I Dorotea stannade vi och åt lunch. Sen blev vi kulturella igen - vi gick på husvagnsmuséet! 
 
 
 
 
 
Molnen hängde gråa och hotfulla mest hela dagen men vi klarade oss faktiskt från regn större delen av resan. Det började stänka när vi närmade oss Saxnäs där vi bokat rum men vi stannade ändå för att beundra Trappstegsforsen.
 
 
På kvällen åt vi middag. Förutom a la carte så kunde man välja buffé. Det var gräddstuvad färskpotatis, rostbiff på renstek som var marinerad i en rödvinssås som var så god att man hade kunnat äta den med sked, kantarellsås och tre sorters sallad. Kaffe och kladdkaka med baileysgrädde ingick också. Tror ni att vi var mätta sen....?
 
När vi vaknade på söndagen regnade det. Himlen var jämngrå. Nåväl, vi gick ner till restaurangen och åt frukost. Vet ni vad? Dom hade gröt på frukostbuffén! Hur ofta ser man det? Så klart jag tog gröt. 
 
Det såg fortfarande grått och regnduggigt ut när vi gick upp på våra rum för att packa ihop. När jag tittade ut efter en stund såg jag hur det bildades en öppning i molnen och till slut så föll solskenet på fjällen där borta, dom som bara syndes som grå siluetter tidigare. Nu såg man ju detaljer. 
 
 
Det rasslade till i dörren och där stod K i full mundering. "Va, är ni inte klara? Det är ju uppehåll!" Vi skyndade oss att packa klart och dra på oss kläderna. 
 
 
På vägen svängde vi in till Fatmomakke. Mycket att se där. 
 
 
 
Vi hade planerat att stanna och koka oss en kopp kaffe vid Stekenjokk men när vi kom dit hade temperaturen sjunkit till fem plusgrader och det blåste friskt över fjället. Vi beslutade oss för att stanna länge ner där det var lite mer lä istället. Tempen steg sakta ju längre ner vi klättrande och när vi stannade vid en sjö för att koka kaffe var det hela 12 plusgrader. 
 
 
Nästa kaffestopp var nog det vackraste på hela resan. Vi svängde av stora vägen och gjorde en avstickare till Hällingsåfallet. Det är nåt alldeles fantastiskt vad vackert det är där!
 
 
Sen fortsatte vi hemåt. Stannade i Hammerdal och åt på pizzerian. Äta äta.  Men vi hade inte ätit nån riktig mat på hela dagen så vi var hungriga. Och gott var det.
 
Sen for vi hem och tappade upp ett varmt bad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0