Bak och buljong

Husmoderns röst är stark när det blir höst.
 
Hade planerat att vara huslig igår för det skulle bli regn och rusk enligt meteorologerna. När jag klev upp halv nio så sken solen. Jaha? Jag kan ju inte binda mig själv till köket om det ska vara finväder - men det kan förstås ändra sig. Jag skyndade mig ut på en promenad istället för att börja baka. Bäst att passa på. Mycket riktigt, när jag svängde vänster vid skolan såg jag att det började mulna på i väster. Riktigt gråblått var det vid horisonten. Jag vågade inte gå så långt som jag planerat från början utan tog en kortare runda istället. När jag var nästan hemma kom dom första regndropparna.
 
Blev ungefär tre kilometer. Vet inte exakt för Runkeeper fick fnatt. Kolla hur min väg ser ut! Nej, jag var inte full.
 
 
Sen bakade jag bröd medan regnet föll. Rågsiktkakor och Matildas grahamsbröd. Och sen drog jag igång buljongkoket. Ska man vara huslig så ska man vara det med besked! 
 
 
I fredags när jag handlade fick jag syn på en ny Kesella: dulche de leche. Wow! tänke jag. Den måste jag smaka. Jag ryckte åt mig en vaniljkesella också. När jag kom hem ångrade jag mig. Varför köpte jag Kesella, jag äter ju inte det längre? Men jag var nyfiken på den nya. Och den var verkligen god. Kanske man kan baka nåt?
 
När buljongen var nästan klar hade jag bestämt mig för att baka en kaka. En experimentkaka. Jag blev lite inspirerad av Hela Sverige bakars amerikanska tema. Så här såg det ut under arbetets gång. Jag skyller röran på att halva köksön upptogs av nybakat bröd....
 
 
Resultatet av dagens mödor: Köttsoppa med klimp och nybakat bröd. Åh, så gott!
 
 
Och som fika senare på kvällen: Vanilla - and dulche de leche swirl cheese cake brownie. Namnet blev i alla fall amerikanskt. Jag hade tagit mitt bästa kladdkakerecept och lagt till ett ostkakelager och det gick utmärkt tillsammans. Jättegott! Dock var bottnen lite väl kompakt. Jag undrar om man kan följa kladdkakereceptet men vispa ägg och socker istället för att bara röra ihop allting, då borde man få en lite porösare botten? Eller så gör man en halv sats kladdkaka så bottnen blir tunnare. Och så kan man ju ta nån annan kesella, gärna två med väldigt kontrasterande färger så det blir ännu snyggare swirl på den!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0