Potatisupptagning och matutmaning

I fredags inledde jag "vegetariska veckan". Inte som nåt ideologiskt utan för att utmana mig själv. Jag vill laga mer vegetarisk mat och lära mig hur man får det att smaka bra. Det ÄR ju gott med kött. Bacon, salami, ja, ni vet - mycket smak. Hur får man vegetabilier att smaka lika mycket?
 
Ingen sojakorv och ingen quorn. Det är inte det det handlar om. Jag vill laga grönsaker. 
 
I fredags gjorde jag en bön- och svamppasta till lunch, med lök och soltorkade tomater. Blev väl så där. Det fattades nåt tyckte jag men vet inte riktigt vad. På kvällen gjorde jag pizza. Fyra plåtar varav en vegetarisk. Det har jag gjort förr så det var ingen direkt utmaning. 
 
 
Igår blev det dock både korv och kotletter. Vi tog upp pärerna och blev bjudna på Bullens pilsnerkorv till lunch. Sen firade vi potatiskörden med klyftpotatis, grillade kotletter, såser och sallad. Jättegott var det! Sen somnade vi gott på kvällen. Man blir trött att att plocka potatis i höstsolen tydligen. 
 
 
Idag tog jag nya vegetariska tag. Till middag blev det sirapsbakad vitkål, ugnsbakad lök, morötter, champinjoner och palsternacka samt resterna av gårdagens hommos och så bönröra med rökt paprika. Pasta och bacon fanns också för dom som inte är så intresserade av grönsaker. Vitkålensrätten har jag läst så mycket positivt om men jag tyckte nog att det mest smakade - ja, vitkål. Kanske skulle den varit inne i ugnen längre.
 
 
Imorgon ska jag jobba. Det blir alltså skolmat till lunch. Det blir korv, potatis och morotsstuvning tror jag. Få se om jag äter korven eller hoppar över den. Och få se vad det blir till middag. Jag har faktiskt ingen aning just nu.... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0