Omstart

Vilken tråkig dag det blev igår, fastän det var lördag och allt. Jag borde ha kunnat göra massor med kul saker. Baka, ta en promenad, sy lite, umgås med familjen.
 
Men Mannen hade jobb kvar att göra så han såg jag knappt till på hela dagen. Haqvin var på utfärd i skogen med konfagänget och kom inte hem förrän på eftermiddagen. Själv fastnade jag i klädrensningen.
 
Konstigt, förra lördagen kändes det så bra. Då sorterade jag upp nästan allt och fotade det som skulle ut till försäljning. Igår lade jag ut allt på "köp och sälj" och så packade jag ner det som ska skickas till kusinen (även kallat "arvidgodset"). Sen gick jag igenom ena säcken säcken med "skänkes". Det ska vara en loppis på FN-dagen till förmån för flyktingar och integrationen så jag ska skänka en del vinterkläder dit. Blev plötsligt totalt urflippat LESS på allting. Alla kläder som ligger i högar i sal'n, alla lådor med lappar på, alla overaller som ska tvättas. Less och deppig. Vilken röra. Varför ska jag göra allt detta? Kan inte nån bara komma och hämta allting?
 
Jag gjorde klar säcken med skänkes och körde igång en tvätt, sen bar jag ut det som inte var klart på vinden igen. Sen gjorde jag kaffe och skopade upp glass åt mig. Bara mig. Bestämde mig för att inte göra nåt mer åt kläderna den dagen.
 
Det blev ändå inte mycket annat gjort. Jag hade liksom tappat farten. Hade ingen lust med nånting. Jag som skulle sy och baka! Middagen blev en pastagratäng på köttfärssås jag hittade i frysen. Jo, den blev god men den kändes ändå oinspirerad för att komma från mitt kök. Fast jag fräste faktiskt lök och champinjoner att äta till, det gjorde jag.
 
Idag tänker jag inte befatta mig med kläderna. Alls. Möjligen skicka paket söderut. Istället ska jag göra saker för min skull, saker jag gillar. Jag tänker börja med att baka. Rågsiktkakor så klart och kanske nåt mer. Ut och gå ska jag också. Solen skiner!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0