Glad i mat

Hur gick det igår? Fick jag något gjort i köket? Blev det nån promenad? 
 
Jodå! Jag bakade rågsiktkakor och jag bakade flapjacks. För den som inte vet: det är ett slags halvmjuka havrekakor. Jag petade i lite torkade fikon och tranbär och hackad choklad också. Tänkte att Herman kunde ta med sig en sån och ha som mellanmål på eftermiddagen. Det blir långa dagar när man pendlar och det kan väl vara trevligt att äta nåt annat än pizzabulle jämnt. Och förresten så är dom slut.
 
Rågsiktkakorna ser ut som dom brukar. Och blev lika goda som dom brukar!
 
 
Här är flapjacksen innan jag skar upp dom. Det stod i receptet att den skulle gräddas 15-20 minuter men då var kakan alldeles dallrig i mitten och hade inte fått nån färg alls så jag lät den stå inne hela 30 minuter. När jag googlat och jämfört med andra recept så stämmer det rätt bra. Och goda blev dom. Möjligen lite flottiga. Men man ska ju inte äta några mängder av dom.
 
 
Sen gick jag en långpromenad. Solen sken och vinden ven och regnet föll omvartannat. Jag var ute nästan 1,5 timme och gick, tillsammans med min kära Nikon. Det var behövligt. Jag hade inte ens lurar på mig och ingen pod igång, det var bara jag och min kropp och mina tankar. 
 
Till middag gjorde jag portergryta. Mums fillibabba! Det är nästan som att äta kött i chokladsås ju! 
 
 
En annan sak jag gjorde igår var egen tacokrydda. Jag såg att syster hade lagt ut en bild så jag bad om receptet. Så här ser det ut innan man blandar ihop det. Snyggt, va?
 
 
Undrar varför jag trivs så bra när jag får stöka i köket? Och det är inte bara att jag gillar att äta, jag gillar vägen dit också. När jag tar mig tid att laga mat, när jag får baka och koka och steka och blanda. Komponera och kombinera och sen smaka på resultatet och gärna bjuda någon annan på det också. Underbart. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0