Ost och annat

Haqvin och jag for ner på marknaden i fredags. Mannen jobbade och Herman var inte intresserad. När vi kom på Hammarn mötte Haqvin upp med en kompis och sen fick jag gå själv. Det gjorde inte så mycket. Det fanns många att stanna och prata med.
 
Ostförsäljare till exempel. "Ska du inte smaka lite ost?" frågar dom allihopa. "Jaaaa, tack!" säger jag. Så klart jag vill smaka ost! Det är ju så himla gott! Tyvärr har jag inte råd med all ost jag skulle vilja köpa. Men en liten bit blåmögelost blev det och ett par burkar getmese. "Det är ju färskvara så du kan frysa in ena burken mese när du kommer hem om du vill." Hohoho, den var rolig! Nej så sa jag inte. Jag log stort och sa att jag tror nog inte det är nån fara. Fast jag gjorde det, frös in en av burkarna. En skatt att ta fram senare. Fast Åsbergets brukar stå ibland på Hammarn på fredagar och sälja ost och mese så vi kan nog få vårat mesebehov tillfredställt ändå.
 
Jag köpte även tunnbröd och en burk honung. Tunnbrödet har vi snart ätit upp. Tre påsar på tre dagar. Det är lät hänt, det är ju så gott. 
 
Äta äta äta. Hur gör man för att heja detta ätande?
 
Igår var det finväder så då klippte jag gräsmattan, iklädd kort klänning. Tänkte solen skulle få en chans att ta lite. Såg senare på kvällen att det hade den minsann gjort för jag var röd på axlarna och högst upp på ryggen. Varför lär jag mig aldrig? Jag borde smort in mig. Sen var jag iväg på teatern och hjälpte till en sväng. Trevligt som omväxling. Kvällsmat blev hämtmat (pizza för mig. Äta äta äta...) och sen gick Mannen och jag till B och B och satt där och surrade tills klockan var två på natten. Hoppsan.
 
Idag for vi till Sundsvall och köpte en ny cykel åt Haqvin. Han har ju bokstavligen vuxit ur sin gamla. Jag blev också sugen på att köpa ny cykel. Min gamla är så dålig i växlarna, man får vara glad om man får i nån när man försöker växla. Den cykeln har jag "ärvt" av Mannen som tyckte den var i minsta laget och köpte sig en annan istället. Köpt på OK en gång i tiden. OK som inte ens finns kvar på Hammarn längre. När lade dom ner? Måste varit innan Herman föddes. Mer än 17 år sen alltså. Kanske jag ska kosta på mig en ny cykel då? En som fungerar. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0