Dajmpannacotta med lingontopping

Jag vet. Nyårslöften om ett hälsosammare liv, viktnedgång, etc etc. Ändå vill jag dela med mig av receptet på nyårsaftonens efterrätt. Spara det till den där dagen då du vill bjuda några på nåt gott (eller dagen innan om vi ska vara noga). 
 
Dajmpannacotta med lingontopping, 6 portioner   
 
1,5 st gelatinblad + vatten
4 dl grädde
1 msk farinsocker
150 g marabou mjölkchoklad med dajm
ca 1 dl lingonsylt
 
Börja med att blötlägga gelatinet i vatten. Låt det ligga i blöt medan du kokar upp grädden och sockret i en kastrull. Låt grädden svalna lite med lock på, ca tio minuter. Lyft upp gelatinbladen och låt dom smälta ner i den varma grädden. Bryt lite drygt 100 g av chokladen i bitar och lägg i en skål. Slå på grädden och rör tills chokladen smält. Fördela smeten i sex stycken glas, täck över glasen och ställ dom svalt så innehållet får stelna, gärna över natten.
 
Passera lingonsylten genom en sil ner i en skål, passa på att ta det mest geleiga av sylten. Kör några sekunder i micron så gelen blir flytande. Fördela över pannacottorna. Ställ svalt en stund. 
 
Krossa tillräckligt av dajmchokladen så det räcker till att strössla över pannacottorna. Resten kan du äta upp. Heter det förresten "pannacottorna" i plural?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0