Bildligt talat

Lördag idag. Ganska lugn dag. Har bland annat promenerat en vända på skogen i halkan, med broddar som tur var. Kameran hade jag med mig. Fotoutmaningen har börjat! Nähä, det har jag visst glömt att skriva om. Jag har haka på en utmaning där man ska lägga ut 365 foton på ett år. Fast om du följer min fotoblogg också så har du redan läst det för där har jag skrivit om det. Det är också där fotografierna kommer att publiceras. Jag har bara lagt ut en bild hittills men jag har redan fått kommentarer av andra deltagare. Kul! Länk till fotobloggen finns till vänster om du inte redan sett det.
 
Tänkte jag skulle kolla på bilderna jag knäppt dom senaste dagarna nu. Man får bara ta med bilder som är knäppta i år så den första är knäppt på nyårsnatten - det var ju nytt år då! Har sett på flera av bloggarna att dom tänkt lika, det är tomtebloss och fyrverkerier och ufo-ballonger på flera stycken. Fast jag förstår inte varför så många skriver text till sina bilder, gärna där tema-ordet är med. Vi ser ju att det är en kula? Det blir lite "apelsin-tv". Eller pekbok som en mig närstående person sa.... 
 
Jag tycker man kan låta bilden tala för sig själv. Låt betraktaren tolka bilden efter sitt eget huvud och sin egen verklighet. Kanske jag är lite konstskadad? Men jag gillar inte innehållsförtecknigar på bilder. Det räcker väl med rubriken (temat)? Det är ju ingen tävling om vem som tolkat temat bäst. Ingen fiffighetstävling heller - fast visst vill man väl vara lite vitsig ibland och inte helt bokstavlig. Hur kul är det att vara bokstavlig jämnt? En del teman bjuder dessutom verkligen in för flera tolkningar. Några exempel:
 
Andningshål - skulle kunna vara ett hål i isen, ett par näsborrar, en lugn plats etc etc
Skål - kan vara några som utbringar en skål eller en skål med frukt eller varför inte en kratersjö?
En gång till - kan tolkas på väldigt många sätt!
Medhjälpare - finns många varianter på det också.
 
Dessutom får man byta ut 52 av temana till egna. Från dessa plockas sen nästa års teman. Roligt tycker jag. Då är man med och bidrar på dubbelt vis. 
 
Nu ska jag se om jag lyckats fånga några av temana på bild. Snart på en blogg nära er!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0