Minisemester till Falun

Nu så, nu är vi tillbaka till vardagen igen. Vi var på en minisemester över helgen, så där i sommarlovets sista skälvande minuter. Och sommarväder blev det också till slut!
 
Vi for till Falun och hälsade på farfar och H och Prinsen. Packade husvagnen och drog iväg med den på fredag kväll.
 
Stannade till i Bräcke på glassbaren och åt hemmagjord glass. Kom precis vid åtta då dom borde ha stängt men vi fick handla ändå. Tack för det! Och gott var det. Jag tog körsbär och en glass som hette Experiment som var smaksatt med whisky. Funkade väldigt bra tyckte jag i alla fall. Herman tog bland anant en glassmak som hette Smurf som var illblå. Skulle tydligen smaka bilar. Dom har inte samma smaker varje dag på glassbaren utan kör med olika. Smart affärsidé tycker jag. Då måste man ju åka dit fler gånger för att se vad dom har!
 
 
Nästa stopp blev strax efter Ånge på en naturcamping där vi skulle tillbringa natten. Det blev grillade hamburgare till middag och det passade ju utmärkt eftersom det ju var fredag och hamburgare är en av våra fredagsrätter. Det är viktigt med traditioner.
 
 
Nästa dag fortsatte vi till Falun, via Ljusdal och Bollnäs och så stopp i Alfta för lunch. Jag beställde en kycklingsallad som var en höjdare, jag fick nämligen bröd med smält ost på. Nästan som att äta pizza till, ju! 
 
 
Framme i Falun skulle ju det nygamla huset inspekteras. Jo dom har bott i det huset förut, ser ni. Och H och jag kom fram till att jag förmodligen hade varit där en gång. Det var när Mannen och jag åkte från Eskilstuna och jag körde upp min motorcykel. Det regnade och var kallt, måste ha varit på hösten -95 och vi stannade där och G grillade korv åt oss på en elgrill på den inglasade verandan minns jag. Annars kom jag inte ihåg så mycket från den gången hur huset såg ut, vi var ju bara där en kort stund och inte så långt senare flyttade dom därifrån. 
 
Nå, det blev mat igen så klart, tillagat på den nyinköpta gasolgrillen den här gången. Mycket gott och trevligt. Grillen funkade så bra att till och med jag blev sugen på en gasolgrill.
 
 
Herman ger H en lektion i hur man tar en selfie.
 
 
Haqvin och jag har inte gått den kursen än....
 
 
Och så farfar och mys-Prinsen.
 
 
På söndagen for vi till Sundborn och Carl-Larssongården. Gick en guidad tur i huset och sen åt vi glass igen. Spännande att se hur Carl och Karin bodde, med porträtt på familjen målade på väggarna och den stora ateljén och Karins möbler och textilier. Att se miljöerna som Carl Larsson målat i sina tavlor. Men jag tyckte visningen gick för fort, jag hann inte kolla på alla detaljer som jag skulle viljat. 
 
Här är Carls sovrum. Det kände jag igen på en gång eftersom jag minns att vi pratade på konstskolan att han hade sängen mitt i rummet. Fast jag minns inte nu varför han hade det. Han hade även en lucka i väggen som han kunde öppna och titta ner i sin första ateljé för att se sina tavlor och fundera på hur han skulle fortsätta på dom. "Så där skulle du ha" tyckte Haqvin. Nå, jag brukar ju faktiskt fotografera mina tavlor och kolla på dom på mobilen när jag går och lägger mig. Det blir ju samma i princip. 
 
 
Det var i alla fall väldigt fint i huset. Tänk att bo så där, med sitt eget porträtt på dörren och dom olika rummen, Karins ljusa inredning i vissa och Carls mörka i dom andra. Jag gillar ju det ljusa jag, om jag får välja, fast inte bara vitt då. Hellre Karin Bergöö än chabby chic så att säga. 
 
Man fick inte fota inne i huset men jag har bilder från trädgården och utsidan. Dom är i rätta kameran så dom får ni se senare. 
 
När vi for hem igår var vi in till Orbaden, Hälsinglands riviera. Man har ju hört talas om det sen man var liten så vi åkte in av ren nyfikenhet. Och visst var det fint där med en lång, vit sandstrand. Inte så många badande dock men semestrarna är väl över förstås. På torsdag börjar skolorna igen. Då blir det vardag på riktigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0