She´s back!

Lakritskvinnan is back! Jag var på träningen igår, fastän den börjar klockan åtta på torsdagar. Bra, Hilda! Fast det var på jäsken för det blev strömavbrott mitt i middagen och det såg mörkt ut på Hammarn också. Hur ska vi kunna träna då, utan musik i mörkret? Men det ordnade sig. Strömmen kom tillbaka innan åtta och jag åkte ner och svettades.
 
Det blev stationer som vanligt. Herrlich! Det var bara gamla "favoriter" som till exempel burpees, pushups med sidoplanka, "ligg ner - kliv upp" och armgång. Och fastän det är flera månader sen jag gick armgång sist så gick det bra! Jag fick inte ens ont i armarna/axlarna som jag fått ibland förut. Första varvet gick jag hela bommen, mellanlandade på plinten och gick kanske halva tillbaka, andra varvet hann jag hela vägen tillbaka! Hurra vad jag är bra!
 
 
Fast kondisen och styrkan har dalat under sommaren, det märks nu. Mycket spring på uppvärmningen och det gillar jag egentligen inte, inte ens när jag har bra kondis. Jag tror jag får flashbacks från gymnasiet där uppvärmningen på innegympan ALLTID bestod av att springa runt, runt där i sporthallen. Och på den tiden gillade jag absolut inte att springa. Det är i alla fall tur att gymnastikföreingen inte kör "Walk of life" med Dire Straits på uppvärmningen som min idrottslärare Bertil alltid gjorde. Jo, jag gillar låten men jag vill INTE höra den i samband med träning längre. 
 
Det är en station som jag inte klarar av riktigt och det är liggande rodd i ringarna. Det är inget fel på styrkan, jag drar mig upp utan problem (i alla fall dom två första gångerna...), nej det är nacken som protesterar. Samma som när jag gör situps. Det funkar inte, jag blir yr och får ont i nacken, ja nästan huvudvärk. Jag har känningar av det idag med. Jag tror jag ska lägga dit ett par hantlar och göra rodd framåtböjd istället. Det finns alltid en lösning. När andra gör situps gör jag omvända situps, med huvud och axlar i golvet och benen upp i luften istället. 
 
 
I "pausen" mellan varven gjorde vi en gammal god övning från förra terminen. Man gör utfall samtidigt som man växlar mellan sidovridningar, bicepscurls, flies och axelpress med hantlar. Något lättare hantlar än man vanligtvis har brukar vara lämpligt för den är jobbig!
 
Jag känner mig verkligen taggad att träna nu. Äntligen! Jag har gått upp tre kilo i sommar och jag gillar det inte. Inte är det muskler heller, skulle inte tro det..... Men framför allt för att jag blir mycket piggare om jag tränar. Kroppen orkar mer. Och så blir man snygg också!
 
 
Förresten började jag räkna kalorier igen i måndags. Fast jag vill egentligen inte men jag vill inte gå upp i vikt heller (om det inte är muskler förstås). Så nu tar jag tjuren vid hornen och brottar ner honom. Räknar jag kalorier är jag tvungen att tänka till vad jag äter. Fast ärligt talat var gårdagen första dagen jag höll mig till kalorimålet den här veckan. I måndags var det dagismat- och mellis, tårta på kvällen och ingen träning. I onsdags tårta igen. Och idag är det fredag och fredag är "ledig dag" när det gäller räknandet. Jag känner att jag behöver det. Det innebär dock INTE omåttligt frossande, jag ska äta lika vettigt för det. Fast godis blir det ikväll, i alla fall lite choklad. Och det blir tacos till middag. Gott! 
 
Nu funderar jag på om jag ska ta en rask promenad innan lunch. Ja - så klart jag ska!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0