En chabby chic, en halloween och en prisfråga

Det blev en stund i ateljén i fredags. Började på en häxa, fortsatte på den igår och idag blev den klar. Nej, det tar vanligtvis inte tre dagar att sy en häxa men jag satt inte så långa stunder. Hade inte ro att sitta ner. Jag tror det kan bero på att jag inte "får" äta sötsaker längre (utom på fredagar men jag hade inte köpt hem nåt godis än). Kreativ verksamhet gör att hjärnan förbrukar glykos och det bästa är att fylla på medans man håller på, småäta, godis eller nåt annat sött. 
 
Visste inte hur jag skulle börja så jag slängde ut en fråga på Facebook: "Säg en färg, någon. Eller ett tema, en stil, en känsla." Fick en hel radda förslag:
 
Hela skalan från ljusrosa till mörklila
- Höst på väg till vinter
Ballerina med rosa tyll
En discohäxa
Orange och pryd, fisförnäm
Röd. Coctailklänning.
Orange. Hippie
- Grå. Rosa. Dräkt.
Orange/svart halloween Häxa
 
Fast när jag väl satte igång i ateljén kom jag på en gammal idé som jag faktiskt hade skrivit ner i min idébok. Jo jag har en sån. Kanske man ska titta efter i den ibland? Idén var i alla fall så här: Häxor avbildas ofta nakna flygande på sin kvast, ja jag sydde ju också nakna häxor förut, men om man tänker sig att hon flyger ut om natten utan att klä sig anständigt, då blir det i bara särken, väl? Inte naken? Inte vet jag om resonemanget håller men så här blev hon i alla fall:
 
 
Strumpor, kängor, benkläder, särk och håret flätat för natten samt en liten spetspåse med ja, jag vet inte riktigt. I vår verklighet är det ihopknögglad bleklila tyll. Jag försökte hålla en lite dämpad färgskala eftersom jag såg åt vilket håll det var på väg - hon är ju en chabby chic-häxa! Och ja, hon blev riktigt söt. Ovanligt. Mina häxor brukar inte vara söta. Puttenutt och gullegull är inte min grej. Men jag tror det funkade den här gången. Nog ser hon ut som en av mina häxor ändå?
 
Undrar vad hon heter?
 
Började på en ny när jag var klar med henne. Det är det bästa för att hålla igång sömmandet, att alltid ha en som är påbörjad. Nu tror jag att det blir en halloween-häxa. Fast egentligen är jag lika rädd för att göra halloween-häxor som för att göra julänglar. Jag gör åretrunthäxor och -änglar! Jag vill inte att dom ska se ut som andras figurer. Nåväl, nu har jag i alla fall sytt ett par randiga ben..... Undrar varför häxor har randiga strumpor? Orange till Halloween förstår jag, det är ju pumpafärg. Ja vi får se vad det blir. Jag ska sätta mig en stund imorgon förmiddag och sy. På eftermiddagen ska jag till Sollefteå och klippa mig. 
 
 
Förresten har jag fått en ny hjälpreda i ateljén. Hon har inget namn än och hon är huvudlös men jag tror jag kan få nytta av henne ändå. Dock är hon lite bystigare än jag och jag vet inte hur jag ska lösa det. Jag har vridit reglagen så dom står på minsta möjliga mått över bysten. Kanske jag får bygga upp mig lite? Mer armhävningar. 
 
 
Funderar på vad jag ska ta för filurerna i fortsättningen. Har kollat lite på nätet vad folk tar betalt. Dom flesta som syr änglar verkar göra Tilda-änglar och dom tar 3 - 400 kr för dom, fastän det ju inte är deras design. Mina häxor och änglar är ju min egen skapelse - HxA design. Alltså borde jag kunna ta MINST 300 kr för dom. Kanske jag får sätta olika priser på dom beroende på hur mycket jobb jag lägger ner? Ju fler detaljer desto längre tid tar det. Ju fler plagg, desto fler sömmar blir det. Chabby chic-häxan har ju både klänning och byxor, med rynk på dessutom. Ja, det är fasen inte lätt det här med att ta betalt. Jag vill ju inte bli så dyr att ingen köper! Fast som K sa när hon hämtade Conskida: vill man ha en sak så köper man den. Det ligger nånting i det. Sen kan man ju lida brist på extrapengar (som jag) och då har man helt enkelt inte råd eller så är man en sån där som ska ha allting gratis och då är allt för dyrt....
 
Ok, jag frågar er som läser här: Vad skulle ni betala för en häxa som hon på bilden ovan? Inte hon bredvid provdockan alltså, utan hon i vita kläder. För er som inte sett mina häxor i verkligheten kan jag berätta att dom är ca 30 cm långa.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0