Första advent

Första advent idag. Imorgon är det första december och ingen snö har vi men ett tjockt lager med frost så det är i alla fall vitt ute. Björkarna ser ut att vara gjorda av någon skicklig glaskonstnär. Det är vackert.
 
Jag fick jobba både torsdag och fredag men inte i Bispgården utan på ett dagis på Hammarn. Trevligt att behövas. Ska dit en sväng på tisdag också.
 
Igår torkade jag färdigt fönsterbrädorna och bytte gardiner och satte upp adventsljusstakar och -stjärnor. Det blir så ljust och fint. Det behövs. Dagarna blir kortare och kortare. Tre veckor kvar tills det vänder. Fixade i ordning adventsljusen på skänken också. I år blev det guldljus och så siffrorna i silver på det. Ädelmetall-tema skulle man kunna säga. Några icke ädla ståldankar och "oljekulor" fick matcha på fatet. Nåväl, ljusen är heller inte i äkta guld....
 
 
Idag fixade Mannen och Haqvin granen ute.
 
 
 Ljusslingan på verandan tände jag redan igår. Man FÅR tjuvstarta!
 
 
När gran- och ljusmonterandet var klart gick vi till farmor och fikade. Sen tog vi med henne i bilen och for en sväng på Hammarn och kollade på julskyltningen. Släppte av Haqvin som stämt träff med några kompisar, for runt och kikade på byn och så en extra sväng över Rasan innan vi for hem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0