Dagens i-landsproblem: klippa eller inte klippa.

Igår bestämde jag mig. Jag ska klippa mig innan vi åker till Turkiet. Det fanns nämligen EN klipptid kvar hos min frissa den veckan igår när jag kollade på bokningssidan. Då blir det visserligen bara 6 veckor sedan jag klippte mig sist och jag brukar försöka snåla genom att dra ut på det till sju-åtta veckor i alla fall men det blir ju mitt i semestern.
 
Tänkte först vänta med klippningen tills vi kommer fram till resmålet, kanske det finns nån billig och bra frisör där nere? Fast då måste man ju leta rätt på en frisör och jag vet inte om jag har lust med det (och troligen inte resten av familjen heller!) och hur ska man förklara hur man vill ha det klippt och tänk om det inte blir bra!? "Snålheten bedrar visheten" heter det. Och störst av allt är fegheten.
 
Ett annat snålalternativ är att vänta till efter semestern. Men då kommer jag inte att känna mig lika snygg när vi åker bort. Och snygg vill man ju vara. inte sant? Solbränd och fräsch och kortklippt går hon med sviktande steg längs med stranden, spanande mot horisonten. 
 
Tvekar fortfarande. Ska jag behålla klipptiden? Håret hänger visserligen över öronen men är ju inte SÅ långt just nu.....
 
Fast jag vet hur det brukar bli. Nästa vecka kommer det att kännas JÄTTELÅNGT, jag kommer att ångra att jag avbokade tiden och håret kommer att hänga platt i den turkiska värmen. Nä, jag SKA klippa mig innan vi åker. 
 
Jag vill ha en sommarfrisyr. Nånting extra snyggt, nånting coolt. Mycket av färgen kommer tyvärr att försvinna denna gång men det får bli så. Jag tänker inte färga igen förrän till hösten eftersom det ändå bleks i solen. Jag kan fylla på med färgbomben, då får jag i alla fall lite kräm i det röda som är kvar. 
 
Kort ska det vara så klart. Ja det kan ju vara svårt att klippa det längre förstås.... Men gärna rejält snaggat på nåt ställe så det blir kontrast till resten. Kanske lämna längden som den är mitt på huvudet? Viktigt med kort vid öronen och i nacken, annars känner jag mig inte nyklippt. Och frisyren ska hålla för sol och bad och vara lätt att fixa till. Fast ingen tantsnagg. Vad en tantsnagg är? Jag tror det är en väldigt kort, praktiskt frisyr som man inte riktigt passar i eller ser tråkig ut i. Eller gammal. Fast det är ju egentligen inget fel med att vilja ha en praktisk frisyr. Det vill ju jag med. Men inte jämnkort över hela huvudet, det är väl det jag är emot. På mig själv, alltså. Jag vill se ut som JAG. Och så vill jag ha en MODERN frisyr så klart!
 
Nja, inte riktigt så kanske.... 
 
 
(Nej, nu får jag rycka upp mig. Fastnade på korta frisyrer på Pinterest. Bättre att resonera med frissan!)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0