Turkiskt hela veckan

Onsdag idag och vi har hunnit äta turkiskt inte mindre än fyra gånger. Igår kväll och till lunch idag blev det grillrester från fredagen, köfte och entrecote och till det klyftpotatis, vitkålssallad och yoghurtsås, så jag har ju inte gjort fyra rätter om man ska vara noga. Men ändå. Till middag gjorde jag osmansk gryta efter ett recept som du kan hitta här:
 
http://backastrand.blogspot.se/2010/09/rykande-het-osmansk-gryta.html
 
Jag använde kycklingfilé istället som jag tärnade och stekte. Till vilken nytta kan man fråga sig, den får ju ändå ingen färg eftersom den är så full med vätska. NEJ, det var sista gången jag köpte filéer. Tog krosstomater istället för färska tomater också men annars följde jag receptet. Det blev dock inte lika såsigt som på deras bild, men det smakade mycket bra ändå med bulgur och yoghurtsås till. 
 
Det var första gången jag använde lergrytan som jag fick av syrran för hundra år sen ungefär. Bättre sent än aldrig! Det var ju en väldigt händigt grej, det där, bara att skära grönsakerna och lägga i den blötlagda grytan, blanda ner köttet och hälla på vätskan och skjuts in i (den kalla) ugnen. Sen kunde jag lägga mig på soffan i 1,5 timme medan maten lagades liksom av sig själv. Det behövde jag. Jag är inte kry än.
 
Jag kan tänka mig att grytan blir mustigare med nöt- eller lammkött eller varför inte göra den helt vegetarisk och slänga i färska champinjoner?
 
Undrar vad jag ska hitta på för kul att bjuda på imorgon....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0