Sommarsolståndet

Idag är "rätta" midsommaren. Årets längsta dag. Det är sex plusgrader och ibland skiner solen, ibland regnar det. Det är inatt det magiska sker, inte sant? Jag lyckades ju rita fortsättningen på midsommarmagiepisoden i torsdags och igår förmiddag, på självaste midsommarafton, färglade jag och lade ut den. 
 
http://lillahaxbloggen.blogspot.se/2014/06/midsommarmagi-del-2.html
 
Det blev kams till lunch igår. Dock ej på hembygdsgården. Det är ju i Fors det är kams på midsommar, inte här, och med vädret som var (är) kändes det inte speciellt lockande att åka ända dit och köa för kams. Men det ordnade sig ändå, ser ni, för vi hade både kams och sötost i frysen! Mums mums! Till middag gjorde jag en grytstek i lergrytan, av en bit nötbog och en massa rotsaker. Jag brynte den runt om i stekpannan så den skulle få lite färg innan jag lade den på grönsakerna och slog på buljong och rödvin. Körde inte enligt nåt recept utan hittade bara på. Resultatet blev gott men lite mycket buljong kanskej och jag skulle saltat mer. Men man kan salta på tallriken också.
 
 
Kokt potatis och kall bea till och ett glas rött.
 
 
Nästa gång blir det köttfärslimpa i grytan!
 
Årets midsommarklädsel var alpacka-tröja. Det var så kallt att jag kände ett behov av vantar. Burr! Ett varmt bad passar ju utmärkt då och Mannen tog och fyllde tunnan och tände upp i kaminen borta hos Lillens. Sen blev det bastu och badtunna på kvällen. Badvattnet var inte riktigt så varmt som jag hade velat men i bastun var det helt ok. Äntligen slutade jag frysa. När vi badat klart gick vi till B och B och umgicks lite.
 
Idag har vi, förutom sovit och slappat, varit till farmor och fikat. Nu gräver Mannen för fiber ute och jag har tänt upp i kökspanna och slagit på kupévärmaren ute i ateljén. Ett problem med kallvädret och att vi inte eldar i pannrummet är att det inte blir varmt i ateljén. Det är bara vattenburen värme där och på sommaren ska man väl inte behöva elda, va?! Nu var det tio grader därute. Kul. Slog på högsta effekten på kupévärmaren. Hoppas säkringarna håller. Ska gå ut nu och sy lite vinster till lotteriet på torsdag. Fick tag på kantband häromdagen så nu ska det bli....ja, det får ni se om ni kommer på konserten! Eller möjligen här på bloggen EFTER konserten.
 
Ikväll blir det klimpsoppa till middag. Det är väder för det.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0