Det är kallt

"Svensk sommar" är det alltid nån som måste påpeka när man klagar över kallväder. Jag tycker inte ens det är det, det är sju grader och regn just nu. Huvvva! Det var ett bra beslut att klippa gräsmattan redan igår. Dom verkar lova uppehållsväder till imorgon i alla fall. Fast jag vill ju att det ska vara VARMT också. Jag blev nog bortskämd i Turkiet. Tänder ljus idag. VÄRMEljus.
 
 
Förresten, på tal om sommar och sommarkläder - igår kom haremsbyxorna jag beställde. Och det är precis samma modell som jag sydde, fast det skiljer på några detaljer. Istället för en kanal med resår vid "fothålen" är det en "manchett" med smock och upptill på byxorna, på linningen, är det en fastsydd resår. Resåren är tyvärr väldigt tajt på mig (jag som har så smal midja...??) så möjligen kommer jag att sprätta upp den, sy en kanal och trä i en ny resår. Vi får se. Det är även ett band isytt framtill som man kan knyta om halsen ifall man vill ha byxorna som byxdress istället.
 
Jag gick genast ut och sprättade lite på mina egensydda brallor och trädde i en resår upptill på dom med. Då slipper jag frillkanten som sticker ut och bögglar sig när man har en tajt topp. Finns ordet "bögglar" i SAOL tro?
 
Så här ser dom ut. Dom är en aning större än dom jag sydde själv och det är inte till nån nackdel tycker jag. Ska mäta sömmen för att se hur mycket jag behöver lägga till om jag ska sy fler. Visst är dom snygga? Och tyget är så mycket JAG! 
 
 
Nu väntar vi bara på lite väder som passar byxorna som sagt. Eller ska man ha knästrumpor och kängor till dom? Nåt jag verkligen behöver är lite nya toppar. Ja visst, det kan man också sy. Om man har nåt tyg vill säga. Annars är dom rätt billiga på dom vanliga klädkedjorna också.....
 
Nä jag ska väl pallra mig ut i gråvädret och hämta batteriladdaren som står borta hos Lillens. Igår startade inte Passelaten. Startmotorn gick knappt runt. Och hur batteriet har kunnat bli urdraget vete sjutton, innerbelysningen har inte fungerat på många år så det kan knappst vara nån dörr som stått öppen som är orsaken. Förra veckan gick det inte att slå av vindrutetorkaren. Jättekul när regnet upphörde att åka runt på Hammarn med torkaren på. Jättekul med gamla bilar. Inte.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0