Bakdag

Idag tycks jag ha tappat all den där energin jag hade i helgen. Tänkte vardagslyxa med att kliva upp halv åtta så där men klockan blev nio innan jag tog mig ur sängen. Nog för att det är sommarlov men jag vill inte vända på dygnet! Det räcker med att barnen sover halva dagen.
 
Jag har i alla fall dragit igång en deg som jäser nu. Det blev nåt hittepåbröd med vetemjöl och lite fullkornsdinkel och olja och linfrön och honung. Tänker baka ut kakor som ska gräddas på varm plåt. Jag gillade den krispiga bottnen jag fick till på pizzan i fredags. Läste på en sida på nätet att man skulle grädda pizzan på varm plåt långt ner i ugnen och med endast undervärme. Man börjar med att slå på både över- och undervärme, 250 grader, och sen slår man över till undervärme när man satt in pizzan. Ja det funkade bra med första pizzan men när jag gräddade andra tyckte jag det tog sån tid så jag vred ner temperaturreglaget för att se hur varmt det var. Värmen hade sjunkit till bara hundra grader. Va?! Snabbt på med både över- och undervärme igen. Det är alltså inte bara fel på varmluftsfunktionen i denna spis......
 
Nåt annat det är fel på är ugnstermometern. Den ligger numera på återvinningen. Måste köpa en ny. Jag har ju lärt mig hur bra det är med en termometer nu.
 
Lego ligger bakom mig på stolen idag med. Myskisse. Jaha, nu piper timern, det är dags att baka. Vi får se vad det blir för spännande när det är klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0