Sommardiet?

Lakritskvinnan verkar ha semester. Vi gick visserligen en ganska lång promenad i fredags, syrran och jag, ner till gamla kyrkan och tillbaka och så "benmördarbacken" hem men nån vidare pulsökare var det ju inte. Jag är visserligen på benen hela dagarna när jag jobbar och det kanske är hälsobefrämjande? Dom säger ju att vi sitter ihjäl oss nuförtiden när vi hänger framför datorerna både på jobb och på fritid. Att jobba i kök kanske är bra för den cardiovaskulära hälsan?
 
 
Min diet är i alla fall inget vidare dom dagar vi har mycket på jobbet och jag inte hinner äta min matdosa. Jo, jag försöker ha med mig lättsam mat. Dom första veckorna gick bäst, då hade jag med mig olika sallader och sås gjord på kvarg. Lämpligt med kall mat när det är så varmt. Sen har det blivit mer besökare och det har gått utför. Det har blivit allt från varm macka till morotskaka och glass. Inte bra. Fast jag äter riktig mat när jag kommer hem. Det är ju bra.
 
 
Nu när vi haft familjen på besök så blir det också mycket mer gofika än annars. Det blir liksom semesterliv eftersom dom ju är här på semester. Exempel på fika förra vecka är vetelängd, chokladboll, wienerbröd och glass med hjortronsylt. Å andra sidan har vi ätit ganska bra mat till middag (förutom en dag då det blev pizzerian i Långsele): Hemgjorda hamburgare med hembakat bröd, grillade fläskkotletter med ljummen potatissallad och igår en repris på potatissalladen fast med grillad korv mm som jag skrev om i förra inlägget. Fast det var nån jäkel som hade köpt chips igår. "Nån som vill ha chips?" "Jaaaa!" ropade jag som svettats i ett trettiofemgradigt kök hela dagen. Fast jag åt inga mängder måste jag väl få skryta med. Det var dillchips och jag tycker man blir så konstig i munnen av kryddblandningen. Ofräsch på nåt sätt. Tacka vet jag lättsaltade chips.
 
 
Hur i helsicke ska man komma upp på banan igen? Frukosten är inga problem, där äter jag ordentligt. Oftast ägg i nån form, äggröra till exempel och så en skål yoghurt med honung och nån frukt eller en skopa bär. En kopp kaffe med en skvätt mjölk till och jag är mätt och belåten och redo för dagen. Det är väl ändå ingen dum frukost? Och middagen är bra. Det är allt det där emellan som ställer till det. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0