Åter till ordningen

Igår putsade jag och fejade på min ritningshurts. Plockade i dom grafiska bladen och lite teckningar. Röjde och rensade bland allt det jag bara tog hem utan åtskillnad när jag slutade på konstskolan. Jobbigt men nyttigt. Nu är det nästan den ordningen jag vill ha därute.
 
 
Idag var jag tvungen att hoppa ner från mitt rosa "jag har en egen ateljé!"-moln och ta mig an resten av verkligheten (jo det finns en sån). Ett berg med disk, högar av tvätt och dessutom två barn som skulle väckas och skickas till skolan. Japp, slut på jullovet. 
 
En panna att ta rätt på eftersom sprinklersystemet i den löst ut, antagligen för att förhindra bakbrand. Sörjigt och geggigt och otrevligt. Sen måste jag så klart mata ur den fuktiga flisen ur skruven för att kunna tända upp. När jag gjort det så fyllde jag på alla byttor och bunkar och kassar med flis plus nästan fulla magasinet. Det ska bli kallt sa Mannen så han ville flisa ikväll och ville vi skulle tömma baracken så mycket som möjligt. Ser nu på SMHI-s prognos att det inte är förrän till helgen, minus 18 grader står det. Burr! Fast det är flera dagar dit. Det kan ju ändra sig. 
 
Annars har vädret varit som förut i vinter. I måndags snöade det och man kunde gå utan att slå ihjäl sig. Igår töade det och idag är det broddar på. Så här håller det på. Snöa, töa, isgata. Snöa, töa, isgata. 
 
 
Mitt i flisösandet blev jag uppknuffad på det rosa molnet igen. Det ringde på mobilen, ett okänt nummer, är det nån jäkla försäljare? Men se, det var det inte. Det var från ett av bemanningsföretagen jag sökt jobb via. Dom vill intervjua mig imorgon! Det måste vara min turvecka. Först få hem hurtsen så smidigt, sen napp på ett jobb! Ja, jag har inte fått det än, jag vet, men det är i alla fall ETT steg närmare än alla dessa "tyvärr har vi tillsatt tjänsten med en annan sökande men tack för ditt intresse". 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0