Förvirrade tankar från eder Kvasthilda

Igår hade jag en sån där dag igen när inget tycks hända. Tiden står still. Hjärnan stannar och blicken fastnar. 
 
Fast jag tvättade. Vek ihop den rena tvätten. Öste flis. Bakade bröd. Brödet blev visserligen misslyckat, degen blev kletig och inte alls så smidig som den brukar och brödet blev delvis degigt, men jag gjorde SAKER i alla fall, fast jag inte tyckte att det hände nåt. Promenerade också. Himlen kastade konfetti på mig i form av små snöflingor. Det kändes rätt bra.
 
På eftermiddagen var jag less. Lade mig i soffan och kollade på ett fånigt program om "ancient aliens", hur rymdvarelser kanske har besökt dom forntida mayaindianerna i Mexico. Jo det var fånigt. Jag tycker dom blandar ihop hönan och ägget. Dom drar slutsatsen att eftersom människor i alla tider har trott att gudarna kommer uppifrån, från himlen, så måste det betyda att dom en gång i tiden gjorde just det - dom kom från himlen i form av rymdvarelser. Jag tänker tvärtom: om människan i alla tider trott att gudarna kommer från himlen så är det sannolikt att vi tror det fortfarande - fast nu kommer dom i form av rymdvarelser eftersom vi tror på teknoligi nuförtiden, inte gudar. Ja, jag erkänner, jag var fascinerad av tanken på forntida astronauter när jag var yngre men ju äldre jag blir, ju mer skeptisk blir jag. Varför alltid välja den mest osannolika teorin? Fast jag gillar Indiana Jones-filmen med kristalldödskallarna. Det ger en en viss tillfredställelse när skurkarna får på moppo av en högre makt på slutet. Men det gäller ju alla Indiana Jones-filmer.
 
 
Jag har sett klart på båda säsongerna av "Hela Sverige bakar". Det som återstår är "Hela England bakar" men det sänds en gång i veckan och senaste avsnittet har jag redan sett. Nästa gång är det final. Och jag tycker dom är så duktiga! Själv får jag inte till nånting just nu känns det som. Jag vill så mycket så jag vet inte var jag ska börja. Jag skrev faktiskt en lista imorse på saker jag skulle vilja baka. Det är inte långt till födelsedagarna nu, tre veckor. Jag skulle kunna baka sånt som går att frysa in, bara jag kommer till skott nån gång.
 
Vad vill jag göra då? Jo jag skulle vilja testa att baka:
 
- Wienerbröd (och koka vaniljkrämen själv)
- Chokladbiskvier
- Petit chouer 
- Piroger (både jäsdeg och smördeg)
 
Sen vill jag ha semla nu! Men inga konstigheter, mandelmassa och grädde bara och så kardemumma i bullen. Vanliga bullar saknas också i detta hushåll och jag har en idé om havrekakor med tranbär och bitar av choklad. Fast jag måste nog fokusera på en sak i taget. Vilket är mest akut, verkar roligast att testa och går att frysa in? 
 
 
Det var ingen kör igår så jag var på latin fusion istället. Åh, vad kul det är att dansa! Jag vill dansa mer! Kan ingen ordna ett danskalas? Och då menar jag inte styrdans till Jannes (den som gillar styrdans får visst dansa det för mig men det är inte det JAG tycker är roligast). Det gick bra med hostan också men jag fick igen det inatt. Har vaga minnen av att jag låg och hostade halvt i sömnen. Känns lite rivigt i bröstet idag också. Nej, jag ska ta det lugnt med träningen den här veckan, jag lovar (men kul var det!) Jag har även fått en väldigt sexig whiskyröst tack vare viruset eller vad det nu är som drabbat mig. 
 
Idag ska jag fixa motivet till väggmålningen också. Ska in och måla redan på fredag. Tänker börja tidigt och hålla på så länge jag orkar, jag kan inte flänga fram och tillbaka hur många gånger som helst, det har jag inte råd med (och inte tid heller). Färgen var tydligen snabbtorkande så det ska nog gå bra. Annars blir det rinn och det är ju också snyggt, inte sant? Alla hjärtans dag är det också då. Vi får väl fredagsmysa hela familjen när jag kommer hem från stan. Vad äter man på en alla-hjärtans-dags-fredag? Hjärtpizza?
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0