Gott slut

Idag är det nyårsafton. Sista dagen på året. Det är plusgrader och isgata. Dom tre decimeter snö som kommit har fisit ihop till knappt en decimeter. Det man kan hoppas är väl att det smälter så pass att det blir bart på vägarna så man slipper halkan och sen kan det komma mer snö ovanpå det. Tack på förhand.
 
Det blir trerätters ikväll. Same procedure as every year. Farmor kommer hit och äter. Menyn ser ut som följer:
 
Förrätt: Soppa. 
Varmrätt: Tjälknul på älg med potatisgratäng, bea, guacamole, kokta, marinerade grönsaker.
Efterrätt: Dajmpannacotta med lingontopping.
 
Jag vet inte än vad jag ska göra för soppa. Jag vill ha nåt enkelt för jag är lat. Pannacottan gjorde jag igår. Det gick fort. Det är första gången jag gör pannacotta men den verkar ha stelnat som den ska. Jag ska lägga på en fin topping med lingon sen. Bara ett tunnt lager, för att bryta av mot det söta. Dajm är ju väldigt kolasött och då tyckte jag att lingon skulle passa fint. Jag tror jag ska strössla lite krossad dajmchoklad överst för lite crunch. 
 
Tjälknulen stod i ugnen inatt och ligger nu och gottar sig i sin lag. Också väldigt bra latmanskäk. Mycket blir det också. Fler måltider på samma besvär (som ju inte är nåt besvär egentligen). Potatisgratängen är sån där färdig man köper på affärn som jag tänker piffa till med lite västerbottensost. Det enda jag behöver göra "för hand" är att skala och skära morötter som ska kokas och serveras till. Broccoli och gröna bönor blir det också tror jag. 
 
Senare tänkte vi ta ett nyårsbad hos Lilllens med några grannar och kanske det blir en Wii Sports turnering också. Vi får se vad vi hinner innan det är dags att korka upp champagnen och cidern och skåla in det nya året. Sen ska vi både skjuta raketer och skicka iväg ufo-ballonger. Så kan det gå när man inte kommunicerar. Hoppas katten håller sig inomhus.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0