Fredagsmys

Jopp-hej-di. Idag är jag "ledig". Dom behövde mig inte idag. Jamen jag får väl göra andra saker då.
 
Igår fyllde Mannen år. Jag hade köpt ölglas åt honom i present. Jag tyckte det passade honom för öl tycker han om. Han fick också en påse engelsk lakritskonfekt och så tre rosor förstås, en från var och en av oss.
 
 
Jag jobbade till halv sex igår, verkligen rätt dag att göra det (eller inte). Men vi städade och röjde dagen innan och jag hann förbereda tårtan på morgonen så det gick bra. Det blev smörgåstårta i vanlig ordning, den traditionella varianten, fylld med leverpastej och creme cheese och en stor hög med räkor ovanpå. Gästerna bjöds även på hembakade rån, köpekakor och kanelbrownie med saffransglasyr. Men det var märkligt vad söt den blev, brownien. Undrar om det verkligen var rätt recept jag följde?
 
Idag ska jag bjuda Mannen på lunch på hotellet tänkte jag eftersom det inte fanns möjlighet igår. Det var visst helstekt kotlettrad och potatisgratäng. Låter bra det. Dom har dessutom en bra salladsbuffe med både sill och ägg så mätta lär vi nog bli. Glöm inte efterrätten - det är ju fredag.
 
 
Jag ska även hjälpa honom att flisa om en stund. Vi får väl se hur det funkar med tennisarmen. Den är bättre ibland och sämre ibland. Men man kan alltid testa. Jag verkar ha fått dagisbaciller också, jag harklar och nyser och snorar lite grand men jag mår inte dåligt så det kanske går över. Hoppas det, jag har saker att göra. Ok, jag lovar att vila också.
 
Ska gå ut i ateljén och göra färdigt mitt projekt idag. Nej, det är varken ängel eller häxa denna gång. Ni får se när det blir klart! En julklapps- och presentsväng på Hammarn har jag också planerat. Herman fyller år på söndag och det är snart jul som ni vet. Några julklappar ska jag nog kunna åstadkomma utan att spränga banken. Funderar även på att baka det där knäckebrödet idag men vi får se vad som hinns med. Säger som Ikeas reklam: det blir jul ändå.
 
Det snöar förresten. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0