Baka baka liten kaka

Idag blev det inget jobb så då blev det julbak istället.
 
Rånen var jag klara med före nio. Det gick ovanligt fort att grädda i år. Dock hade jag lite problem i början med att dom gick sönder när jag öppnade järnet och kikade och så blev en del lite för mörka. Jag tror jag var för sparsam med mjölet så degen blev lite för mjuk och att jag därför kavlade dom lite för tunnt ibland. Men det gick bra ändå tycker jag, så bra att jag funderar på att göra en omgång till. Det är ju ändå rånen som är den viktigaste julkakan. Och dom smakar precis som dom ska, jag lovar. Mums!
 
 
Nu har jag en saffransdeg på jäsning, åtminstone en timme ska den få. Experimenterar lite idag och provade med att inte värma mjölken. Inte smälta smöret heller alltså men det gör jag aldrig nuförtiden när jag bakar jäsbröd. Antingen delar jag upp smöret i tärningar eller så hyvlar jag upp det på ett fat och så får det bli rumsvarmt och mjukt. Kanske det är därför matbröden alltid blir saftiga och goda nu. Om det funnes en tävling som hette "Hela Sverige bakar matbröd" hade jag kunnat vara med där för baka matbröd, det kan jag.
 
Fast matbröd blir det inte idag. Tror jag ska göra nåt annat än att baka när saffransbullarna är klara. Sen hade jag funderingar att göra pizza till middag men det vete fanken om det ändå inte blir Kaffestugan som får baka den!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0