Huslighet med förhinder

Vaknade ovanligt tidigt för att vara en söndag och kände nyss när jag satt och åt frukost att "idag ska jag vara huslig". Baka Matildas grahamsbröd, göra nåt med äpplen, kanske kolla efter svamp när det hunnit torka upp lite ute i skog och mark. Måste inviga matberedaren också!
 
Tänkte börja med brödbakningen men det sket sig direkt. Ingen jäst hemma, inte ens en påse torrjäst! Och jag som var så taggad! Så jag tog min kopp kaffe och satte mig här vid datorn istället. Jo, Ica öppnar faktiskt klockan 10, inte 12 som jag trodde så visst, jag kan åka och köpa jäst. Mjölk behövs nog också, fastän jag köpte tre liter igår. Och bröd köpte jag, "Frisk och fröig" heter dom tror jag. Dom är nästan slut nu. Det var därför jag bestämde mig för att baka istället. Godare, billigare, nyttigare. Men då behöver man jäst, som sagt.
 
 
Vi hade en trevlig kväll igår på Grannäset. Det är så mysigt där. Maten var jättegod men jag tycker nog att portionerna var i minsta laget. Jag kanske skulle valt rödingen istället för dom som åt det sa alla att dom var så mätta. Inte jag. Jag hade kunnat äta mer. Men en trevlig kväll var det med prat och sång och en massa skratt. Hur ska vi nu överleva hösten utan körövningar på tisdagkvällarna? Vi måste få till några träffar och åtminstone sitta och prata, tycker jag. 
 
Kantarellsoppa med sherry till förrätt. Vi skrapade botten på skålen. Mums!
 
 
Lammfilé med tryffelmos. God sås, tror det var kanel i den. 
 
 
Till efterrätt: "rabarberkrisp" med hemgjord messmörsglass smaksatt med whisky. Tyvärr smälte glassen väldigt fort så tallriken såg ut så här när jag fick den. 
 
 
Nu ska jag gå och vara huslig på annat sätt: röja av i köket så jag kan stöka till sen när jag köpt jäst och plockat äpplen. Ciao!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0