Solrosbullar med äpple och aprikoser

Nu har jag bakat. Hittade på ett nytt bröd med både äpple, aprikoser och havregryn i. Gjorde mentala anteckningar medans jag blandade så nu ska ni få recept!
 
Solrosbullar med äpple och aprikoser
ca 30 st
 
2,5 dl havregryn
5 dl vatten
1 tsk salt
 
Koka en gröt på detta. Klicka i 50 g smör och låt smälta. Dra kastrullen från värmen och häll i
 
5 dl mjölk
 
och rör om. Nu bör det vara lagom temperatur för jästen men kolla det för säkerhets skull. I degbunken har du under tiden smulat ner
 
100 g jäst
 
Häll i en del av degvätskan och rör om. Häll i resten. Sedan ska du ha i
 
2 rivna äpplen
1 dl torkade aprikoser klippta i bitar
2 msk hela linfrön
2 nävar solrosfrön
1 liter fullkornsdinkel
ca 1,3 liter vetemjöl, gärna special
 
Kör degen i degblandaren i minst 5 minuter. Ta det lugnt med vetemjölet på slutet. Låt degen jäsa övertäckt i 20 minuter. Mjöla bakbordet och slå upp degen. Dela upp i bullar och lägg på plåt. Låt bullarna jäsa i 20 minuter. Sen kan man om man vill pensla dom med vatten och strö på solrosfrön. Grädda i 225 grader tills dom fått fin färg, 10-15 minuter.
 
Sen gör man soppa till lunch så man får smaka det nygräddade brödet!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0