Sköna söndag

Söndag är vilodagen.
 
Sov ganska länge. Kändes som jag behövde det. Fixade ägg och bacon till frukost, eller om det kanske var brunch. Gott var det i vilket fall. Sen gjorde jag hemma-spa framför tv-n med fotbad och bad för fingrarna med havssalt i. Filade och smorde in och donade medans jag kollade på gamla avsnitt av QI. Åh vad sköna fötterna var sen! Manikyrerade mig också och målade till sist fingernaglarna i röd metallic. Egentligen mitt julnagellack men det blir ju gammalt om jag bara använder det en gång om året och för övrigt kände jag för rött, så det så. Tånaglarna fick vara omålade. Slut på sandalsäsongen nu.
 
 
En lugn start på dagen alltså. Det gav mig energi för sen gjorde jag dom där picklade grönsakerna som jag skrev om igår. Dom smakade riktigt bra till kalopsen vi åt till middag sen. Gick ut en vända. Hade tänkt ta en långpromenad först men äh, jag orkade inte vara ambitiös utan jag plockade lite grejer på gården och gick till Lillens med kökshandukarna som jag tvättade förut. Träffade B som var ute och gick med M. Följde med dom och kollade på den nya tuppen. Stackarn var utmobbad av hönorna. Men han har tydligen inte kommit i puberteten än så han hinner väl kaxa upp sig. Det är ju han som är tuppen!
 
Lite frisk luft blev det i alla fall. Sen var det dags att börja med kalopsen. Hade bjudit hem farmor på middag också. Kalops, potatis, picklade grönsaker och rödbetor och så äppelkaka med vaniljsås till efterrätt. En riktig söndagsmiddag!
 
Nu är det kväll och dags att tappa upp ett bubbelbad. Dagen avslutas som jag började den, med att slappa och ta det lugnt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0