Husligheter

Eftersom vädret har bjudit på blåst och regn idag och jag ska iväg och träna ikväll har jag med (tämligen) gott samvete hållit mig inne och pysslat i köket. 

Haqvins äppelträd fortsätter släppa ifrån sig äpplen och jag kände att jag vill ta rätt på dom. Därför har jag idag kokat äppelcurd och bakat en äppelkaka i långpanna. Har hittat på en helt ny sorts kaka som jag provbakade i förra veckan och det blev så bra så jag bakade en till idag. Recept kommer. Äppelcurden blev god men vad jag ska ha den till vet jag inte riktigt än. Hoppas den håller ett tag.

Jag köpte dessutom tre kycklingar med kort datum när jag var på affären och dom har jag nu i eftermiddag stekt i ugnen. Det ska bli kycklinggryta till middag och resten av köttet ska jag frysa in tänkte jag. Planen var att jag skulle baka matbröd också men det orkar jag inte. Hinner inte heller nu för det är måndag och träning klockan sju och innan dess ska jag hämta Herman vid bussen och laga och äta mat. Jag får väl köpa bröd när jag åker och hämtar Herman och baka imorgon istället  Kan man ha äpple i matbröd? 

Nu kroknade jag totalt. Fikade kaffe och ett kex med äppelcurd samt smakade på äppelkakesmeten när jag bakade och jag vet inte om det är sockret som gör verkan nu. Eller dess andra stadium så att säga, även kallat sockerdipp. Gäsp.....Nej, jag måste sluta totalt med sötsaker tror jag. I alla fall inte fuska så här på en måndag.


Efter den här ätarhelgen så borde jag käka soppa och sallad hela veckan. Fast det kommer jag inte att göra. Men jag ska ta i lite extra ikväll när jag tränar. 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0