Historien upprepar sig

Nu har jag hängt upp nytvättade tyger, bitar av siden, sammet, trasa, lump, paljettyger och tyll. Det har varit möss i gäststugan och huserat bland mina fintyger - IGEN! Sist jag fick tvätta tyger och städa gäststugan var visserligen för två år sen men jag kan inte förstå varför dom gillar mina fintyger?? Varför tugga på ett velourtyg?
 
Det var på eftermiddagen jag fick för mig att jag skulle gå ut och sy en ängel. Nej, förresten, det skulle bli en annan figur den här gången (jag säger inte vilken, det får ni se när den är klar). Gick ut och började rota i tyglådorna. Velour eller sammet skulle jag ha. Upptäckte MUSLORTAR i tyglådan. Usch! Och det luktade muskiss. Bläää. Inte nu igen!
 
Jag tog in lådan till tvättstugan och stoppade tygbitarna i tvättpåsar och körde igång maskinen. Bäst att kolla om mössen varit i nån av dom andra lådorna. Kollade lådan bredvid den lortbesmittade och hoppsan! Där låg en mus-mumie!
 
 
Jag vet att nån gång i sommar när jag suttit där och sytt så har jag tyckt att det luktar underligt. Funderade på om mössen pinkat nånstans men kollade inte så noga. Tänkte att det kanske kom från avloppet inne på toa. Men tydligen luktade det inte muskiss utan musdöd. 
 
Skelettet har jag lagt i en låda ute på bron på gäststugan. Har nån tanke om att jag ska fotografera det lite mer noggrant. Det är ändå lite fascinerande med sin långa skelettsvans, sina små klor och till och med dom små framtänderna. Tur man kan skylla på sitt konstnärsskap........
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0