Fredagspyssel

Nu har jag droppat kattens öra för sista gången. Han verkar till slut ha accepterat att vi grejar med hans öra. Två gånger om dagen i en vecka har vi hållit på nu. I början vek han ner höger öra efter behandlingen, ja han till och med knep ihop högerögat. Han såg jätterolig ut! Fast jag känner mig taskig som säger det men det VAR roligt. I vanliga fall är ju båda öronen upprätta om han är nöjd eller nervikta om han är riktigt elak men tydligen kan man vika ner öronen oberoende av varandra också. Tänk er Lego med ena örat nervikt och ögat på samma sida lätt ihopknipet, ungefär som han hört en falsk ton spelas. Det var väl obehagligt med droppar i örat förstås. Men han kliar inte längre och verkar inte ha nåt emot dropparna heller nu. Idag skakade han inte ens på huvudet efteråt.
 
 
Tog och hämtade Haqvin vid skolan när han slutade och for på Stööks och köpte nya skor. Han har vuxit ur sina gamla. Dom växer och växer dom små liven. Det blev ett par svarta i streetmodell med turkosblå detaljer och turkosblå snören. Sen handlade vi till middagen, som blev tacos, och så godis så klart, det är ju fredag!
 
Det har varit sommarväder idag igen, det är helt fantastiskt. Vilken början på hösten, va? Hoppas det blir lite kallare nu ikväll bara, jag har en morotskaka som står ute på "kylning" för att skäras upp senare. Glasyren på morotskaka jäklas alltid med mig när jag ska skära upp i fina bitar. Den klibbar fast på kniven och det blir inte alls så fint som jag vill! Fast glasyren är vansinnigt god och även själva kakan förstås. Jag använder Leilas recept fast omräknat till långpanna och tillsätter valnötter, som det står i hennes recept på morotskakemuffins (som säkert är samma recept som kakan förutom valnötterna). Blev tipsad om att ställa kakan kallt innan jag skär upp den men i kylskåpet får det dessvärre inte plats nån långpanna så det blev verandan istället. Fast det är inte speciellt kallt ute...... I eftermiddags när kakan var nygräddad och skulle ställas ut för att svalna var det 18 plusgrader. Ja visst är det härligt men inte så bra om man vill kyla av kakor.
 
Nämnda kaka ska sedan frysas in, precis som förra gången, i lagom SMÅ bitar, i lagoma burkar så man kan ta fram och äta IBLAND. Det är slut på sommarmumsandet nu. Nu är vardagen åter och allvaret börjar igen. Kroppen ska skötas om och tankas med rätt bränsle. Fast morötter och valnötter är ju nyttigt förstås. Det kanske uppväger en del av det onyttiga. 
 
På tal om kroppen så har träningsvärken börjat smyga sig på nu. Härligt!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0