Vem är Zelma?

Försöker få till karaktären hos figurerna i Lilla häxbloggen, dom som har dykt upp hittills i alla fall. Hur är dom?
 
Alva-Klara är vacker, förtrollande, perfekt, självsäker, lång, blond, smal. Driver en häxblogg, driver karlar till vanvett med sin skönhet, driver kvinnors självkänsla till botten men ändå beundrar dom henne. Hon ÄR en häxa, kom ihåg det. Har hon inga dåliga egenskaper då? Jo, lite snobbig är hon allt, det ska gärna vara handknuten kvast, örter plockade i månens nedan, eleganta kläder. Dessutom är hon ett kontrollfreak. Hon kommer att flippa ur några gånger framöver, jag lovar.
 
Sara är positiv, obekymrad, praktisk, kort, mörkhårig, lite rund. Tycker att om det funkar så duger det åt henne. Handlar kvast på Granngården, kläder på Tradera (häxavdelningen), plockar örter när det behövs (eller köper dom i grönsaksdisken. Timjan som timjan!). Trivsam häxa som dom flesta gillar. Dåliga egenskaper? Jo, det har hon säkert men jag får återkomma om dom. Bara jag får teckna lite mer så kommer det. 
 
Zelma är ilsken, rödhårig................... jaha, mer då?
 
Vad konstigt, hon som dök upp först och borde vara huvudperson, hon vet jag minst om. Ilsken och rödhårig, vad är det för egenskaper? Det kunde ju vara jag. Nä, jag är väl inte ilsken kanske, inte jämt och ständigt som Zelma. Fast Zelma kan släppa loss ibland också som vi har sett på hennes Instagram. Och hon gillar sina kompisar fast hon skulle aldrig erkänna det. Hon månar om sina fosterbarn, Puke och Mjölkharen fast det skulle hon heller aldrig erkänna. Tar hand om sin pappa ibland, den gamla halvblinda trollgubben. Hon är nog snällare än hon själv vet om....
 
Nej nej, det ÄR inte jag som är Zelma. Fast visst finns det drag. Det är svårt att teckna figurer utan att göra alla till självporträtt. Nu ska jag till frissan och klippa bort Zelmafrisyren. Vi hörs hörni!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0